Seçimler uğruna insan hayatı hiçe sayılacak!

Yayın tarihi: 5 Mart 2019 Salı 5:45 pm - Güncelleme: 5 Mart 2019 Salı 5:45 pm

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası, 11 Mart’ta açılacak olan Gebze-Halkalı hattı için yaptığı açıklamada “Gerek teknik olarak gerekse personel açısında hayati derecede eksikliler var. Test ve sertifikasyon süreci tamamlanmadı” ifadelerini kullandı.

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) 31 Mart’taki yerel seçimden önce hizmete girmesi planlan Gebze’yle Halkalı arasındaki yeni banliyö hattının henüz açılmaya uygun olmadığını bildirdi. Yapımına 2004 yılında başlanan Gebze-Halkalı arasındaki toplam 76 kilometrelik yolun beş istasyondan meydana gelen 13,6 kilometrelik boğaz tüp geçişi 29 Ekim 2013 yılında açılmıştı.

‘TEST VE SERTİFİKASYON SÜRECİ TAMAMLANMADI’

Evrensel’in haberine göre, Gebze-Halkalı hattı için Haydarpaşa Garı’nda açıklama yapan BTS yetkilileri, “Gerek teknik olarak gerekse personel açısında hayati derecede eksikliler var” dedi.

BTS Genel Başkanı Hasan Bektaş ise şöyle konuştu:

“31 Aralık 2018 tarihine yetiştirilemeyen Marmaray projesinin yüzeysel hatları henüz test ve sertifikasyon süreci tamamlanmadan 31 Mart 2019 yerel seçimlere yönelik bir şov açılış yapılacaktır. Gebze-Halkalı hattının açılması telafisi imkansız kazalara neden olacağından başta Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, TCDD Genel Müdürlüğü ve sertifikasyon teşkilatını uyarmayı görev olarak kabul ediyoruz.”

TEST SÜRÜŞÜ DEVAM EDİYOR

İmar planları büyükşehir meclisinde onaylanan İstanbul Havalimanı-Halkalı metro hattı ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro hattı projelerinin de Gebze-Halkalı-Marmaray hattıyla entegre olması planlanıyor.

Gebze-Halkalı Marmaray hattının tamamlanmakta olan kısımlarının hizmete alınması amacıyla bir süredir sistem ve tren testleri yapılıyor.