Seçim kurulu’nun kararının ardından Kocamaz’dan ilk açıklama

Yayın tarihi: 25 Şubat 2019 Pazartesi 4:35 pm - Güncelleme: 25 Şubat 2019 Pazartesi 4:35 pm
Mersin İl Seçim Kurulu kararına göre Burhanettin Kocamaz aday olamıyor. Karara ilişkin açıklama yapan Burhanettin Kocamaz, ”Biz önümüz kesilse de kesilmese de doğru bildiğimiz yolda yürümeye devam edeceğiz. Demokrasi maalesef Mersin’de çok büyük bir yara aldı. Demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçecek bu olay” ifadelerini kullandı. Kocamaz için son kararı Yüksek Seçim Kurulu verecek.
Mersin İl Seçim Kurulu tarafından İYİ Parti’den adaylık başvurusu geç yapıldığı gerekçesiyle kabul edilmeyince Demokrat Parti’nin (DP) adayı olan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın adaylığı, yine kabul edilmedi. Kocamaz’ın adaylığıyla ilgili son karar, Yüksek Seçim Kurulu’nda (YSK) verilecek.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve İYİ Parti’nin 31 Mart yerel seçimi için adayı Burhanettin Kocamaz, evrakı İl Seçim Kurulu Başkanlığı’na başvurunun sona erdiği saat 17.00’den 25 dakika sonra verilince aday olamadı. Bunun üzerine yapılan görüşmeler sonucu DP tarafından Pınar İvenç’in Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı çekilirken, Burhanettin Kocamaz aday gösterildi. Bazı kişiler ise Kocamaz’ın adaylığına itiraz etti.

Mersin Seçim Kurulu, bu sabah, yapılan 5 ayrı itirazı değerlendirmek üzere toplandı. Toplantı sonucu itiraz haklı bulunarak, Kocamaz’ın aday olamayacağı kararlaştırıldı. Burhanettin Kocamaz’ın adaylığıyla ilgili son karar, YSK’da verilecek.

Öte yandan Mersin İl Seçim Kurulu’nun bu kararı üzerine, adliye önünde bekleyen partililer, gelişmelere tepki gösterdi.

KOCAMAZ’DAN AÇIKLAMA

Karara ilişkin açıklama yapan Kocamaz’ın ifadeleri şu şekilde:

“Vatandaşımız, yaptırdığımız bütün anketlerde bizi beğeniyordu ama baronlar galip geldi akıllarınca, bizim önümüz kesildi. ‘İYİ Parti ile yola çıktık’ dedim, orada da birilerinin kuklası olarak bizim bu yoğun çalışma ortamımızda, ‘Yetki bizde, biz kendimiz götürüp Seçim Kuruluna vereceğiz’ demelerine rağmen, birilerinin gemisine rüzgar taşıdılar. Dolayısı ile sırtımızdan hançerlendik. Elbette onlar bağımsız yargıya bunun hesabını vereceklerdir. Böylesine bir hainlik, böylesine bir kriptoculuk şeytanın aklına bile gelmez. En sonunda yine vatandaşlarımızın çağrılarına kulak vererek, ‘Ya bir yol bul ya bir yol aç’ çağrıları ile Demokrat Parti’den aday olmaya karar verdik ama bu kirli el orada da boş durmadı ve en son kararı Yüksek Seçim Kurulu verecek ama yine birilerinin kripto oyunlarına geldik. Allah doğrularla beraber. Biz önümüz kesilse de kesilmese de doğru bildiğimiz yolda yürümeye devam edeceğiz. Demokrasi maalesef Mersin’de çok büyük bir yara aldı. Demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçecek bu olay. 50 yıldır bu ülkeye hizmet etme gayreti içindeyiz. 25 yıldır bilfiil halkımıza hizmet ettik, demek ki siyasette bizim daha çok pişmemiz gerekiyor. Bu, hepimiz için bir imtihan. Biz Allah’ın izniyle 50 yıl da hizmet etsek hak yoldan, hukuktan, demokrasiden, insan haklarından, Atatürk ve Cumhuriyet’ten yine ayrılmayacağız.”