SBK’nın avukatlarından ABD’ye iade talebine itiraz

Yayın tarihi: 20 Haziran 2022 Pazartesi 5:13 pm - Güncelleme: 20 Haziran 2022 Pazartesi 5:13 pm

SBK Holding’in sahibi Sezgin Baran Korkmaz’ın avukatları, Korkmaz’ın Avusturya Adalet Bakanlığı’nın ABD’ye iade kararına itiraz etti.

Avusturya Adalet Bakanlığı, ABD’nin SBK Holding’in sahibi Sezgin Baran Korkmaz’ın iade talebini kabul etmişti. Suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarıyla gündeme gelen Sezgin Baran Korkmaz’ın avukatları tarafından ABD’ye iade kararına itiraz edildi.

Avusturya Wels Mahkemesi, 25 Ağustos’ta Avusturya Suçluların İadesi Kanunu’na uygun olduğu görüşüyle Korkmaz’ın Türkiye’ye iade edilmesine karar verdi. Bir yandan ABD’nin iade başvurusunu inceleyen Avusturya Wels Mahkemesi, ABD’nin gönderdiği ek dosyaları da dikkate alarak bu talebe ilişkin kararını verdi.

Mahkeme, ABD’nin iade talebini Avusturya Suçluların İadesi Kanunu’na uygun olduğu görüşüyle kabul etti. Mahkemenin her iki ülkeye de iade kararı vermesi nedeniyle dosya Avusturya Adalet Bakanlığı’na gitti. Bakanlık ise geçtiğimiz günlerde Korkmaz’ın ‘öncelikle’ ABD’ye iade edilmesi yönünde karar verdi.

AVUKATLARI İTİRAZ ETTİ

Korkmaz’ın duruşmalarda “Türkiye’ye iade edilmek istiyorum” diye bir talepte bulunmadığı bu nedenle Adalet Bakanlığı’nın kararına itiraz etmeyecekleri öne sürülüyordu. Ancak Sezgin Baran Korkmaz’ın avukatı Murat Volkan Dülger yaptığı açıklamada, karara itiraz ettiklerini ifade etti.

Sezgin Baran Korkmaz’ın avukatı: İade için bize tebligat yapılmadı