Sezgin Baran Korkmaz’ın avukatı: İade için bize tebligat yapılmadı

Yayın tarihi: 16 Haziran 2022 Perşembe 5:18 pm - Güncelleme: 16 Haziran 2022 Perşembe 5:43 pm

DHA, Avusturya Adalet Bakanlığı’nın ABD’de kara para aklama suçu ile yargılanan Sezgin Baran Korkmaz’ın ABD’ye iade edileceğini iddia etti. Korkmaz’ın avukatı, “Bize resmi bir tebligat yapılmadı” dedi.

Suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarıyla Türkiye’nin gündemine oturan Sezgin Baran Korkmaz, 19 Haziran 2021’de Avusturya’da gözaltına alındı. Kara para aklama suçundan aranan Korkmaz için hem Türkiye hem de ABD Avusturya’ya iade başvurusunda bulunmuştu.

DHA, Avusturya Adalet Bakanlığı’nın Korkmaz ile ilgili nihai kararını açıkladığını iddia etti. Haberde şu ifadeler yer aldı: “25 Ağustos 2021 tarihinde Sezgin Baran Korkmaz’ın Türkiye’ye iadesine karar vermişti. Mahkeme ABD’nin iade talebini ise bu yılın mart ayında kabul etti. Mahkemenin her iki ülkeye de iade kararı vermesi nedeniyle dosya Avusturya Adalet Bakanlığı’na gitti. Bakanlığın dün verdiği karar, Korkmaz’ın ‘öncelikle’ ABD’ye iade edilmesi yönünde oldu. Bakanlığın kararının Wels Mahkemesi’ne ulaştıktan sonra, Sezgin Baran Korkmaz’ın itiraz hakkı olduğu da öğrenildi. Korkmaz’ın yargı sürecinin tamamlanmasından sonra ABD’ye iade edilebileceği belirtildi.”

AVUKAT: BİZE TEBLİGAT YAPILMADI

TELE 1’den Fırat Yeşilçınar’a konuşan Korkmaz’ın avukatı Murat Volkan Dülger, “Bize halen resmi tebligat yapılmadı. Biz Türkiye’ye iade edilmesini istiyoruz. Zaten Türkiye’ye iadesi kesinleşmişti. Ama ABD’nin de başvurusu vardı. ABD’ye de iadesi kesinleşmişti. Son karar mahkemenin” dedi.

 

Kaftancıoğlu’na “SaBıKa Holding” paylaşımı nedeniyle hapis istemi