Saygı Öztürk, Sezgin Baran Korkmaz ile THK ilişkisini anlattı

Yayın tarihi: 3 Ağustos 2021 Salı 1:10 pm - Güncelleme: 3 Ağustos 2021 Salı 1:11 pm

Alev Olgay’ın sunduğu Gerçeğin İzinde programının bugünkü konuğu gazeteci Saygı Öztürk oldu. Türk Hava Kurumu uçaklarının orman yangınlarında neden kullanılmadığına ilişkin konuşan Öztürk, “Uçaklar faal olmazsa zaten bu kuruluşları ihaleye almanız mümkün değildir e ihaleye alıyorsunuz ama sonra 5 damacana su için ihale vermiyorsunuz” dedi.

Tıklayın – Saygı Öztürk THK’daki yolsuzluğu tek tek anlattı

Türk Hava Kurumu’nun eski genel müdürüyle konuşan Öztürk, “Orman yangınları ile ilgili yapılan son ihalede THK devre dışı bırakılıyor sonra yetkililer açıklama yapıyor bu uçak kullanılamaz diye. Ya bu uçak neden kullanılmasın? Bakımı yapılsa kullanılabilir tabiki de.” dedi. Öztürk, Atılgan’ın 2018 yılında görev değişimi yaparken 1 milyon dolar bıraktığını söylediğini aktardı, sonraki genel müdürün ise kendilerine para bırakılmadığını 1 milyon 200 dolar borç bırakıldığını söylediğini belirtti. Türk Hava Kurumu’nun sadece Ankara Adliyesi’nde 24 yolsuzluk dosyası olduğunu ifade eden Öztürk, yolsuzluk dosyalarının kaybedildiğini söyledi. Gökçen Havacılık’ın bir önceki genel müdürüyle konuşan Öztürk, kendisine “İşlerine son verilen pilotlarımızla birlikte hemen göreve başlarız” dediğini aktardı.

Ülkenin yanıp kül olduğunu belirten Öztürk, “3-4 milyonun bu durumda lafı bile olmaz. Büyük ülkeyiz, örnek ülkeyiz diyoruz ama yangınları bile söndüremiyoruz” şeklinde konuştu. Bodrum Belediye Başaknı Ahmet Aras’ın “Vaziyet çok kötü tam söndüğünü düşünüyoruz oh diyoruz, helikopter gidiyor rüzgarın etkisiyle yeniden başlıyor” dediğini aktardı. Ülkenin daha büyük felaketler yaşayabileceğini söyleyen Öztürk, “Daha bir yangını söndüremiyorsak ülkemiz için gerçekten çok yazık” dedi.

SBK – THK İLİŞKİSİ

Tıklayın – THK’dan ‘Sezgin Baran Korkmaz’ açıklaması

Sezgin Baran Korkmaz’ın Türk Hava Kurumu ile ilişkisi hakkında konuşan Öztürk, “Biliyorsunuz Korkmaz Borajet’in sahibiydi, bu nedenle THK ile aralarında alacak verecek ilişkisi vardı borçlarına karşılık bir unvan verilmesini istedi ve THK Mütevelli Heyeti’nde bir unvan verilmiş oldu. Tabiiki Korkmaz babasının hayrına o borçları hibe etmemiştir; bunun altında bir neden aramak gerekir. THK’nın bir yöneticisinin oğlunun SBK’nın şirketinde görev aldığına ilişkin iddialar da var bunların da açığa kavuşturulması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.