Saygı Öztürk, ‘Sağlam bilgi’ diyerek açıkladı: Muharrem İnce ve CHP iddiası

Yayın tarihi: 27 Kasım 2019 Çarşamba 8:32 am - Güncelleme: 27 Kasım 2019 Çarşamba 12:15 pm

Muharrem İnce’nin parti yönetimine dönük eleştirilerin bir bölümünü, yaptıkları sekiz dakikalık konuşma sırasında Kılıçdaroğlu’na aktardığı öğrenildi. Sözcü’den Saygı Öztürk’ün haberine göre,  tartışmanın durulmasından sonra Muharrem İnce, Genel Merkez’e çağrılacak

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce’nin, parti yönetiminde ‘çete bulunduğu iddiası’ genel merkezde büyük tepki yarattı.

Kılıçdaroğlu’nun davetini beklemeden basın toplantısı düzenleyen İnce’nin bu iddiasının parti yönetimi tarafından olayların soğumasından sonra dinleneceği belirtildi.

Muharrem İnce’den Rahmi Turan ve Talat Atilla hakkında 8 kuruşluk dava

Muharrem İnce’nin parti yönetimine dönük eleştirilerin bir bölümünü, yaptıkları sekiz dakikalık konuşma sırasında Kılıçdaroğlu’na aktardığı öğrenildi.

Bu görüşmede Kılıçdaroğlu’nun İnce’ye, bu eleştirileri ve iddialarını daha sonra dinleyeceğini söylediği, ancak İnce’nin bu daveti beklemeden basın toplantısı yapmasının partide gerilim yarattığı da kaydedildi.

Sözcü’den Saygı Öztürk’ün haberine göre, parti kaynakları, tartışmanın durulmasından sonra İnce’nin Genel Merkez’e çağrılarak dinleneceğini ve gerekirse iddialarını araştırmak üzere bir komisyon kurulabileceğini belirtti.

Kılıçdaroğlu, “İnce’nin parti yönetimine dönük bazı kişilerin çeteleştiği yolundaki iddiasını nasıl karşılıyorsunuz” sorusuna, “CHP içinde çete bulunduğunu söylemek gaflettir, bühtandır (kara çalmadır)” yanıtını vermişti.

BELKİ GÖRÜŞME OLMAYACAKTIR AMA…

Dün akşam CNN TÜRK yayınına katılan Gazeteci Saygı Öztürk, Muharrem İnce’nin CHP yönetimi tarafından partiye çağrılacağı kulis bilgisini paylaştı.

Dicle Canova’ın sorularını yanıtlayan Öztürk konuşmasında, “Kılıçdaroğlu ile belki görüşme olamayacaktır ama, Muharrem İnce’den bu çete suçlamasının muhatabı olan parti yönetimindeki isimlerin kimler olduğuna sorulacaktır. Kendisi davet edilecektir yani bunu kesin olarak söylüyorum. Aldığım bilgilere dayanarak söylüyorum. Sağlam bilgi.” açıklamasında bulundu.