Muharrem İnce’den Rahmi Turan ve Talat Atilla hakkında 8 kuruşluk dava

Yayın tarihi: 26 Kasım 2019 Salı 11:54 am - Güncelleme: 26 Kasım 2019 Salı 3:06 pm

Cumhuriyet Halk Parti’li Muharrem İnce avukatı aracılığı ile Rahmi Turan ve Talat Atilla hakkında suç duyurusunda bulundu.

Kendisine ait resmi sosyal medya hesbaında açıklama yapan CHP’li Muharrem İnce ”Bugün avukatım aracılığıyla yalan haberi yazan ve bu yalan habere kaynaklık eden hakkında suç duyurusunda bulundum ve bu kişilerden Talat Atilla hakkında 3 ve Rahmi Turan halkında 5 kuruşluk manevi tazminat davası açtım” ifadelerini kullandı.

ŞEREFİMİ KURTARMAYA ÇALIŞIYORUM

CHP’li Muharrem İnce, Cumhurbaşkanlığı’nı ziyaret ettiğini öne süren gazeteci Rahmi Turan ve Talat Atilla’ya ceza ve tazminat davası açacağını açıkladı. İnce, “Ben şerefi ve onuruna laf edilmiş, mağdur edilmiş bir insanım. Şerefimi kurtarmaya çalışıyorum” dedi.

Rahmi Turan Erdoğan ve Muharrem İnce’den özür diledi

Hürriyet’ten İsmail Saymaz’a konuşan CHP’li İnce, Saray’daki görüşme iddiasını ortaya atan Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan ile iddianın kaynağı Turktime.com Yönetim Kurulu Başkanı Talat Atilla’ya iftira suçlamasından dava açacağını söyledi.

Kılıçdaroğlu: CHP’ye kurulan kumpasın içinde medya ve siyaset dünyasından isimler var

İnce, “Avukatlarıma ‘Üç kuruşluk dava açın’ dedim. Avukatlarım yanlış olacağını kaydederek, ‘Takdirini bize bırak’ dedi. İftiraya uğradım” diye konuştu.

‘Şerefimi kurturmaya çalışıyorum’

CHP Genel Merkezi’ni de dava açmaya davet eden İnce, “Onlar neden dava açmıyor? Talat Atilla yalan söylüyorsa dava açmalılar. Ben kaynağın CHP’li olup olmadığını bilemem. Onu CHP yönetimi bulacak” dedi.

İnce, iktidara hizmet ettiği suçlamasına, “Ben şerefi ve onuruna laf edilmiş, mağdur edilmiş bir insanım. Şerefimi kurtarmaya çalışıyorum. Yerimde kim olsa aynısını yapar” yanıtı verdi.

Sözcü gazetesinden Rahmi Turan açıklaması