Sarıgül’den ‘yeni anayasa’ yorumu! “Amaçları yerel seçime kadar kutuplaşmayı canlı tutmak”

Yayın tarihi: 18 Eylül 2023 Pazartesi 2:42 pm - Güncelleme: 18 Eylül 2023 Pazartesi 2:42 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘yeni anayasa’ çağrısına ilişkin değerlendirmelerde bulunan CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, “Amaçları yerel seçime kadar kutuplaşmayı canlı tutmak, bu atmosferde seçimlere gitmek istiyorlar” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Hayat pahalılığı karşısında ezilen kitlelerin başında emeklilerin geldiğini söyleyen Sarıgül, “Şu anda emekliler, çarşıya, pazara rahat gidemiyor. Şimdi de ‘anayasa’ diyorlar. Anayasa değişince emeklinin karnı doyacak mı? Amaçları yerel seçime kadar kutuplaşmayı canlı tutmak, bu atmosferde seçimlere gitmek istiyorlar” dedi.

“EMEKLİNİN BEKLEYECEK HALİ KALMADI”

En düşük emekli aylığının en az asgari ücret tutarında olması gerektiğini belirten Sarıgül, şunları kaydetti:

“Siz emekliye ‘ekim ayını bekle, yılbaşını bekle’ diyorsunuz. Emeklinin bekleyecek hali kalmadı. En düşük emekli maaşını gelin asgari ücret düzeyine çıkaralım. Evi olmayan emeklilere mutlaka kira yardımı yapalım. Emeklilere kışın yakacak yardımı yapamazsak doğal gaz faturasını nasıl ödeyecekler? Sağlık katkı payı kesmeyelim. Emeklilerimize 29 Ekim’de, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında bir ikramiye verilecekse mutlaka bir asgari ücret düzeyinde olmalıdır. Yoksa 5 bin liralık ikramiyeye baktığınız zaman, 180, 190 dolara tekabül eder. O da emeklimizin dişinin kovuğunu dahi doldurmaz.”

Mustafa Sarıgül Elon Musk’a sinirlendi: Ayağını bastığın yerde ot bitmez