Sarıgül’den istismara tepki! “Kepazelik ve vicdansızlık”

Yayın tarihi: 8 Aralık 2022 Perşembe 3:03 pm - Güncelleme: 8 Aralık 2022 Perşembe 3:03 pm

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, altı yaşında bir çocuğun İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’ndan bir tarikat müridiyle ‘evlendirilmesine’ tepki gösterdi.

TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı Kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızını 6 yaşında evlendirdiğinin ortaya çıkmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çocuk istismarına tepki gösteren Sarıgül, “Altı yaşındaki bir evladımızı evlendirmek çocuk istismarıdır, düpedüz kötülüktür. Üzerine titrediğimiz, gözetip, kolladığımız çocuklarımıza yönelik bu ahlaksız ve insanlık dışı bir olayın İslam’da gerçekten yeri yoktur. Bu zihniyete teslim olunamaz, bu anlayışa tahammül edilemez. Bu kepazelik ve vicdansızlıkla ilgili ne yapıldığını, ne yapılacağına ilişkin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından, Adalet Bakanlığı’ndan bütün kamuoyu bir açıklama beklemektedir. Bu alçaklığın örtbas edilmesine asla izin veremeyiz. Etkin ve hızlı, adil bir süreçte yürütülerek faillerin ortaya çıkarılması şarttır. Sorumlular mutlaka cezalandırılmalıdır. Çocuklarımız bu kötülüğün pençesine asla bırakılamaz ve teslim edilemez. Çocuklarımızı kötülüğün pençesinden korumak, bakanlıkların, devletimizin görevidir. Böylesine bir olayın adil olarak yargı sürecinin başlatılması ve kamuoyunun mutlaka bilgilendirmesini Türkiye Değişim Partisi olarak beklemekteyiz” dedi.

TELE1 altı yaşındaki çocuğun istismarıyla gündeme gelen tarikat merkezine girdi