TELE1 altı yaşındaki çocuğun istismarıyla gündeme gelen tarikat merkezine girdi

Yayın tarihi: 7 Aralık 2022 Çarşamba 10:31 pm - Güncelleme: 8 Aralık 2022 Perşembe 9:15 am

Özel Haber: Hude Gürbüz

Haber: Hude Gürbüz / Kamera: Umutcan Yitük

TELE1, altı yaşındaki H.K.G’nin 29 yaşındaki Kadir İstekli tarafından istismar edilmesiyle gündeme gelen İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı Genel Merkezi’ne girdi.

TELE1, Türkiye’nin gündemine oturan altı yaşındaki H.K.G.’nin cinsel istismarı olayının hem iddianamesine ulaştı hem de olayın merkezinde bulunan Nakşibendi Tarikatı’nın bir kolu olan İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın Genel Merkezi’ne giderek Vakıf Yöneticisi Geylani Karaaslan ile görüştü.

TELE1, Geylani Karaaslan’a Vakfın Kurucusu ve H.K.G.’nin Babası Yusuf Ziya Gümüşel’in adının vakfın internet sitesinden neden çıkarıldığını sordu. Soruyu yanıtlamakta zorlanan Geylani Karaaslan, “Yani silindi silinmedi o çok da önemli değil. Arkadaşlar silmişlerse de onu hata yapmışlar. Bu vakfın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’dir” ifadelerini kullandı.

YUSUF ZİYA GÜMÜŞEL’E SAHİP ÇIKTI

Geylani Karaaslan ayrıca istismar iddialarıyla ilgili açıklama yapmaktan kaçınırken Yusuf Ziya Gümüşel’e de sahip çıktı.

Geylani Karaaslan, “Devletin mahkemesi bu işe karar verecek. Kaldı ki Yusuf Ziya Gümüşel Hoca’nın tutuklanması filan da yok. Yani özür dilerim devletin mahkemeleri, devletin hakimleri, savcıları aptal değil. Aklı başında insanlar. Efendim tabii vakfımızla alakalı yalan yanlış haberler yapıyorlar. Yok iskanımız yokmuş, yok şu yokmuş bu yokmuş. Bunların hiçbirisinin aslı astarı yok efendim” şeklinde konuştu.

6 yaşında evlendirilmişti! İstismarın fotoğrafları ve ses kaydı ortaya çıktı