Sarıgül: Bu topraklar Erdoğan kadar öfkelisini görmedi

Yayın tarihi: 9 Mart 2022 Çarşamba 4:45 pm - Güncelleme: 10 Mart 2022 Perşembe 4:37 pm

TDP Lideri Mustafa Sarıgül, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın doktorlara sarf ettiği sözlere tepki gösterdi. Sarıgül, “Bu ülkenin tek sahibi Sayın Erdoğan değildir. Bizler de ülkenin misafiri, kiracısı veya seyircisi değiliz” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8 Mart’ta Saray’da kadın muhtarlar ile bir araya geldi. Erdoğan, konuşmasında pandemiden bu yana zorlu koşullarda çalışan ve ekonomik krizin her alanda hissedildiği bir zamanda doktorların maaş taleplerine ilişkin olarak, “Efendim işte doktorlar az para aldıkları için ayrılıyorlar…Ama şimdi ‘efendim işte az para veriyormuş.’ Sordum, en az alan ne alıyordur? 8 bin-9 bin. En yüksek alan ne alıyordur? İşte 25 bin civarında alıyordur. Buna rağmen özel sektör çok daha büyük paralar verdiği için oralara kaçıp gidiyorlarmış…Varsın gidiyorlarsa gitsinler.” dedi.

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Erdoğan’ın doktorlara yönelik söylediği sözlere tepki gösterdi. Sarıgül, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, “Bu topraklar çok siyasetçi, çok lider ve cumhurbaşkanı gördü. Ama bu kadar öfkelisini gerçekten görmedi.” diyerek şunları ifade etti:

“Sayın Erdoğan’ın hak arayanları, kendisi gibi düşünmeyenleri sevmediği bir kez daha görülmüştür. Yoksulluk sınırının, 15 bin lira olduğu bir ülkede, doktorlara 8-9 bin lirayı çok görmesi de gerçeklerden koptuğunu göstermektedir. Doktorlar bizim baş tacımızdır. Bir tane doktorun dahi gitmesine razı değiliz. Bu ülkenin tek sahibi Sayın Erdoğan değildir. Bizler de ülkenin misafiri, kiracısı veya seyircisi değiliz. Bu ülke hepimizin, doktorlar hepimizin. TDP olarak ülkemize ve doktorlarımıza sahip çıkacağız. Doktorlarımıza ve sağlık çalışanlarımıza sahip çıkmak vatan borcudur.”

 

Erdoğan’ın ‘Doktorlar giderse gitsin’ sözlerine Kenan Evren benzetmesi