Samsung kullanıcılarının çağrısına kulak verdi

Yayın tarihi: 6 Ekim 2021 Çarşamba 9:30 am - Güncelleme: 4 Ekim 2021 Pazartesi 6:29 pm

Akıllı telefon pazarındaki lider isimlerden biri olan Samsung geçtiğimiz yıl önemli bir karara imza atmıştı. Samsung mobil cihazları için geliştirdiği ve ücretsiz olarak sunduğu birinci parti uygulamalarda reklam gösterme kararı almıştı.

Aslında günümüzde pek çok üretici akıllı telefonları için birinci parti uygulamalar geliştiriyor. Bu uygulamaların büyük bir çoğunluğu da ücretsiz olarak sunuluyor. Fakat hiç bir uygulama geliştiricisi kalkıp da bu birinci parti uygulamalarda reklam göstermiyor. Birkaç tanesi hariç.

Birinci parti uygulamalarda reklam gösteren isimlerden birisi de Samsung’du. Güney Koreli teknoloji devi akıllı telefonları için sunduğu pek çok uygulamada reklam gösterimine gidiyordu.

 

Samsung

Kullanıcılardan bu konuda gelen şikayetler sonrasında Samsung yönetimi düğmeye bastı. Kullanıcılar birinci parti uygulamalarda çıkan ve kaldırmanın mümkün olmadığı reklamlardan çok şikayetçiydi. Böyle bir uygulamanın Samsung gibi üst seviye bir markaya yakışmadığı görüşü hakimdi.

Nitekim Samsung da bu konuda müşterileri ile fikir birliğine gitti. Güney Koreli teknoloji devi geçtiğimiz gün birinci parti uygulamalardaki reklamları kademeli olarak kaldıracağını açıkladı.

Başta Samsung’un akıllı cihazlarıyla iletişimini sağlayan sağlık ve wear uygulamaları olmak üzere tüm birinci parti uygulamalardan reklamlar kaldırılacak.

iPhone cihazlarının fiyat değişimi: Grafik hep yukarı doğru