Salim Şen iktidarın uyguladığı “Düşman Hukuku”nu anlattı! “Son kurbanı Merdan Yanardağ’dır”

Yayın tarihi: 5 Temmuz 2023 Çarşamba 12:31 am - Güncelleme: 5 Temmuz 2023 Çarşamba 1:36 pm

Hukukçu Salim Şen iktidarın son 23 yıldır “düşman hukuku” uyguladığını ifade ederek, “Failden delile gitme yöntemi uygulanarak hukuk tam tersine çevrilir. Ülkemizde son 23 yıldır uygulanan tam da budur. İşte bunun son kurbanı Merdan Yanardağ‘dır” dedi.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, AKP ile Abdullah Öcalan’ın yeniden görüşerek tekrar çözüm sürecine başlatabileceklerini anlatmak için söylediği sözler nedeniyle trollerin hedefi oldu. Yanardağ’ın sözleri bağlamından kopartılarak sosyal medyada montajlanmış bir video ile servis edildi. Yanardağ, trollerin çarpıtması nedeniyle tutuklanarak eski adı Silivri Cezaevi olan Marmara Cezaevi’ne gönderildi. Yanardağ’ın tutuklanmasına itiraz edildi.

TELE1’de yayınlanan Açıkça programında konuşan Hukukçu Salim Şen iktidarın “düşman hukuku” uyguladığını söyledi. Şen, Merdan Yanardağ’ın tutuklanması sürecinin “adet yerini bulsun” açıklamalarıyla aşılamayacağını ifade etti.

Merdan Yanardağ FETÖ’yü böyle deşifre etmişti!

“FETÖCÜLERDEN ÖĞRENDİKLERİNİ UYGULUYORLAR”

Şen sözlerini şöyle sürdürdü:

“Karşımızda düşman hukuku uygulayan bir iktidar var. FETÖ’cülerden öğrendiklerini onlarla birlikte iken yürüttükleri metotları aynı biçimde sergileyen, hiçbir şeyi de umursamayan, bu kadar fütursuz bir şekilde bunları işlemekten geri durmayan bir iktidar anlayışı var”

“DÜŞMAN HUKUKU” NEDİR?

İktidarın uyguladığını söylediği “düşman hukuku”nun otoriter ve totaliter rejimlerde yürüklükte olan ve genellikle faşist rejimlerde uygulanan bir ceza hukuku olduğunu belirten Şen, bu kavramı şu ifadelerle açıkladı:

“Nedir bu? Rejim açısından ya da iktidar açısından tehlike görülen kişiler önce hedefe konulur. Ceza yargılaması tam da iktidarın o amacı doğrultusunda o kişilerin enterne edilmesi; o kişilerin sistem dışı bırakılarak iktidarın önünün açılması;  iktidar için tehlike teşkil eden hem kişilerin hem uygulamaların ortadan kaldırılması için çalıştırılır. Bunun için fail önemlidir. Fail ortaya konulduktan sonra onun etrafı doldurulur.

“SON KURBAN MERDAN YANARDAĞ”

Gerekirse sahte delil üretilir, montajlanır, sahte tanıklardı şuydu buydu… Deliller oluşturularak yola gidilir. Hiçbir delil bulunamazsa da kanaatleri üzerinden yargılanır, ‘Sen aslında bunu söylemiştin, kastetmiştin’ gibi evrensel hukukta hiç yeri olmayan failden delile gitme yöntemi uygulanarak hukuk tam tersine çevrilir. Ülkemizde son 23 yıldır uygulanan tam da budur. İşte bunun son kurbanı Merdan Yanardağ’dır”