Merdan Yanardağ FETÖ’yü böyle deşifre etmişti!

Yayın tarihi: 4 Temmuz 2023 Salı 9:13 pm - Güncelleme: 5 Temmuz 2023 Çarşamba 1:42 pm

Sosyal medyada hedef gösterildikten sonra tutuklanan TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ‘ın 2006 yılında FETÖ terör örgütünün yapılanmasını, “İş dünyasından söz ettiğimiz zaman şirketleri çıkıyor, sağlık sektöründen söz ettiğimiz zaman hastaneleri ile karşılaşıyoruz. Polisten söz ettiğimiz zaman bir örgütlenme karşımızda yer alabiliyor” ifadeleriyle deşifre ettiği ortaya çıktı.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, AKP ile Abdullah Öcalan’ın yeniden görüşerek tekrar çözüm sürecine başlayabileceklerini anlatmak için söylediği sözler nedeniyle trollerin hedefi oldu. Yanardağ’ın sözleri bağlamından kopartılarak sosyal medyada montajlanmış bir video ile servis edildi. Yanardağ, trollerin çarpıtması nedeniyle tutuklanarak eski adı Silivri Cezaevi olan Marmara Cezaevi’ne gönderildi. Yanardağ’ın tutuklanmasına itiraz edildi.

Silivri’de tutuklu bulunan Yanardağ’ın 2006 yılında yaptığı bir programda  FETÖ terör örgütünü ve yapılanmasını deşifre ettiği anlar, TELE1’deki ‘4 Soru 4 Yanıt’ programında yayınlandı.

Barış Terkoğlu Merdan Yanardağ’ın 2006’daki yayını hatırlattı: O gömlek yırtıldı

Merdan Yanardağ, 2006 yılındaki programda FETÖ terör örgütünün yapılanmasını şu ifadelerle deşifre etmişti:

“İş dünyasından söz ettiğimiz zaman şirketleri çıkıyor, sağlık sektöründen söz ettiğimiz zaman hastaneleri ile karşılaşıyoruz. Polisten söz ettiğimiz zaman bir örgütlenme karşımızda yer alabiliyor. Dolayısıyla Türkiye’nin önünde önemli bir güç olarak bu ülkeyi ABD’de 10 yıldır yaşayan bir insan, bu ülkenin gücünü de belki arkasına alarak, kuşatma altında tutuyor.

Kendi hakkında açılan davalardan önce beraat ediyor, verilen istihbarat raporlarında böyle bir örgütün bulunmadığı belirtiliyor. Ama savcılık bu kararın bozulması için üst mahkemeye itiraz ediyor. Yani Türkiye aslında son 20 yıldır garip bir örgütlenmeyi tartışıyor, Fethullah Gülen Örgütlenmesi”