‘Şakkadanak’ Necmettin Batırel’den faiz tahmini

Yayın tarihi: 18 Temmuz 2023 Salı 6:48 pm - Güncelleme: 18 Temmuz 2023 Salı 6:48 pm

‘Şakkadanak’ açıklamasıyla hafızalara kazınan Necmettin Batırel, Merkez Bankası’nın perşembe günü politika faizini 325 baz puan artıracağını belirtti.

Hafize Gaye Erkan yönetimindeki Merkez Bankası ikinci faiz kararını bu perşembe günü açıklayacak. Piyasa beklentisi ise Merkez Bankası’nın faizi 500 baz puan artırarak yüzde 20’ye çıkarması yönünde.

Banka politika faizini geçtiğimiz ay 650 baz puan artışla yüzde 15’e yükseltmişti. Piyasa beklentilerinin altında kalan bu artış dolar ve euronun fırlamasına neden olmuştu.

Kararın ne olacağı merak edilirken, Prof. Dr. Özgür Demirtaş ile yıllar önce katıldığı bir televizyon programında, “Şakkadanak 10 milyar dolar satarım herkes şaşırır, ardından bir 10 milyar dolar daha satarım” sözleriyle hafızalara kazınan ve AKP’ye yakınlığıyla bilinen Necmettin Batırel, “Son gelen haberlere göre merkez bankası 20 Temmuz’daki toplantısında faizi 325 baz puan artırarak 18.25’e çıkaracak. Piyasa bu artışı yeterli görmediği için kurlarda yükseliş yaşanıyor” dedi.

Batırel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada dün 0,5’e varan günlük yükselişler yapan döviz kurlarındaki artışın nedeninin, piyasanın faiz kararının beğenmemesi olduğunu ifade etti.

TCMB’den düşük faizi artırımı bekleyen bir diğer isim ise Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi. Selvi, 18 Temmuz’daki yazısında “Şimdi de 500 baz puanlık bir artış konuşuluyor ama ekonomi çevrelerinden edindiğim izlenime göre faizin yüzde 16.50-17.00 civarında olması bekleniyor” tahmininde bulunmuştu.

Herkes konuşur AKP yapar! Türk lirası eriyor dolar 27 lirayı euro 30 lirayı aştı

Artık yemek yapmak da hayal! Tüpe dev zam… İşte zamlı liste

Mustafa Sarıgül özür diledi: Mazeret yok, hepimiz orada olmalıydık

Akaryakıt fiyatlarındaki artışın ardından Ankara’da ulaşıma dev zam!