Rusya: Türkiye ve Suriye dışişleri bakanlarının bir araya gelmesini sağlayabiliriz

Yayın tarihi: 19 Eylül 2022 Pazartesi 11:54 pm - Güncelleme: 19 Eylül 2022 Pazartesi 11:54 pm

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, Türkiye ve Suriye dışişleri bakanlarının bir araya gelmesi  için her zaman hazır olduklarını dile getirdi. Bodanov, “Yardımımızı sunmaya her daim hazırız” dedi. 

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, Türkiye ve Suriye dışişleri bakanlarının bir araya gelme olasılığına dair sorulan soruyu, “Tabii ki böyle bir görüşmenin yararlı olacağını düşünüyoruz. Burada temasların yeniden sağlanmasından bahsediyoruz. Şimdilik bu temaslar sadece savunma bakanlıkları ve istihbarat servisleri üstünden kuruldu. Söz konusu temasları destekliyoruz ve bir araya gelmeleri ve belirli pozisyonlarda ortak paydalar bulmaları için tarafları teşvik ediyoruz” diyerek yanıtladı.

“HER DAİM HAZIRIZ”

Sputnik haberine göre; Türkiye ve Suriye arasındaki ilişkilerin normalleşmesi için hazır olduklarını belirten Bogdanov, “İstemeleri halinde (tarafları Moskova’da) kabul etmeye tabii ki her zaman hazırız. Şimdiye dek farklı düzey ve formatlarda pek çok görüşme düzenledik. Yardımımızı sunmaya her daim hazırız” değerlendirmesini yaptı.

 ERDOĞAN’IN ‘KATİL’ DEDİĞİ ESAD’A: KEŞKE GELSEYDİ GÖRÜŞÜRDÜM

Yandaş yazar Abdulkadir Selvi, geçtiğimiz günlerde katil diyerek tanımladığı Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad için, “Keşke Esed Özbekistan’a gelseydi, görüşürdüm” dediğini aktarmıştı.

Erdoğan’dan ‘katil’ dediği Esad’a: Keşke Özbekistan’a gelse