Rusya parlamentosunun alt kanadı yeni başbakanı onadı

Yayın tarihi: 10 Mayıs 2024 Cuma 6:13 pm - Güncelleme: 10 Mayıs 2024 Cuma 6:13 pm

Rusya Parlamentosu’nun alt kanadı Devlet Duması, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in adayı Mihail Mişustin’in başbakanlığını onayladı.

Rusya Parlamentosu’nun alt kanadı Devlet Duması, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in başbakan adayı Mihail Mişustin’in adaylığını oylamak üzere genel kurulu topladı. Yapılan oylamada 432 milletvekilinin 375’inin onayıyla Mihail Mişustin’in başbakanlığı onaylandı.

HÜKUMET 20 MAYIS’A KADAR ONAYLANACAK

Mihail Mişustin, en kısa sürede başbakan yardımcıları ve bakanlardan oluşan kabine üyelerini belirleyerek parlamentoya onaylanması için sunacağını dile getirdi.

Mişustin’in bir hafta içinde federal yürütme organlarının yapısına ilişkin önerilerini Vladimir Putin’e, iki hafta içerisinde de başbakan yardımcıları ve icracı bakan adaylarının isimlerini Rusya Parlamentosunun alt kanadı Devlet Dumasına sunması gerekiyor.

Putin, dışişleri bakanı, savunma bakanı, adalet bakanı, acil durumlar bakanı ve içişleri bakanını Rusya Parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi ile istişare ederek Duma’nın onayı olmadan doğrudan atayacak.

Yasalar gereği, yeni hükümetin onaylanma süreci en fazla 20 Mayıs’a kadar sürebilecek.

Putin’den 2. Dünya Savaşı zaferi konuşması: Ukrayna operasyonu kapsamında kutluyoruz

 

Rusya Parlamentosu’nun alt kanadı Devlet Duması, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in adayı Mihail Mişustin’in başbakanlığını onayladı.

Kaynak: AA