Putin’den 2. Dünya Savaşı zaferi konuşması: Ukrayna operasyonu kapsamında kutluyoruz

Yayın tarihi: 9 Mayıs 2024 Perşembe 6:09 pm - Güncelleme: 9 Mayıs 2024 Perşembe 6:09 pm

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 9 Mayıs Zafer Günü konuşmasında, Ukrayna’ya düzenledikleri askeri operasyona atıfta bulunarak, “Zafer Bayramını özel bir askeri operasyon bağlamında kutluyoruz” dedi.

Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği’nin(SSCB) 2. Dünya Savaşı’nda Nazi Almanyası’nı yendiği 9 Mayıs 1945 tarihi anısına ilan edilen Zafer Günü, Rusya’nın başkenti Moskova’daki Kızıl Meydan’da kutlandı.

“İNSANLIĞIN KADERİNİN KANLI SAVAŞLARDA BELİRLENDİĞİNİ HATIRLIYORUZ”

Burada konuşma yapan Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin, Batılı ülkelerin savaşın sonuçlarını unutmaya çalıştığını söyledi.

Vladimir Putin, “Batı’da İkinci Dünya Savaşı’nın derslerini unutmak istiyorlar ama biz insanlığın kaderinin Moskova ve Leningrad, Rzhev, Stalingrad, Kursk ve Harkiv yakınlarındaki görkemli savaşlarda, Minsk, Smolensk ve Kiev yakınlarında, Murmansk’tan Kafkasya ve Kırım’a kadar uzanan ağır kanlı savaşlarda belirlendiğini hatırlıyoruz” dedi.

UKRAYNA GÖNDERMESİ

Putin konuşmasında ayrıca Ukrayna’ya düzenledikleri askeri operasyona da atıfta bulundu. Vladimir Putin bugün Zafer Bayramı’nı askeri operasyon bağlamında kutladıklarını belirtti.

Putin, “Rusya şu anda zor bir dönemden geçmektedir. Anavatanın kaderi, geleceği her birimize bağlıdır. Bugün, Zafer Günü’nde bunun daha da keskin ve net bir şekilde farkına varıyoruz ve her zaman cesur, asil, bilge, dostluğa değer veren ve zorluklara kararlılıkla göğüs geren, kendilerine ve ülkelerine her zaman güvenen, Anavatanı içtenlikle ve özveriyle seven kazananlar kuşağını örnek alıyoruz. Zafer Bayramını özel bir askeri operasyon bağlamında kutluyoruz. Tüm katılımcılar, cephe hattında, muharebe temas hattında olanlar, bizim kahramanlarımızdır. Azminiz ve fedakarlığınız, özveriniz karşısında saygıyla eğiliyoruz. Tüm Rusya sizinle” ifadelerini kullandı.

Rusya’dan “taktiksel nükleer silahlı” askeri tatbikat

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 9 Mayıs Zafer Günü konuşmasında, Ukrayna’ya düzenledikleri askeri operasyona atıfta bulunarak, “Zafer Bayramını özel bir askeri operasyon bağlamında kutluyoruz” dedi.

 

Kaynak: DHA