Rus kozmonot kıyafet rengini değiştirdi

Yayın tarihi: 23 Mart 2022 Çarşamba 8:06 pm - Güncelleme: 23 Mart 2022 Çarşamba 8:08 pm

Rus kozmonotların kıyafet renklerinin Ukrayna bayrağ renklerinde olduğuna yönelik tartışmalar dünya basınıa yansımıştı. Tartışmalı kıyafeti giyen kozmonotlar arasında yer alan Oleg Artemiev’in kıyafetini değiştirdiği görüldü.

Rus kozmonotların kıyafetlerinin Ukrayna bayrağı renginde olduğuna yönelik tartışmalar dünya basınına yansımıştı. Giydikleri uzay kıyafeti ile gündeme gelen 3 kozmottan biri olan Oleg Artemiev, Moskova belediye meclisi toplantısına video konferans ile katıldı. Artemiev’in Rus bayrağı renklerinin hakim olduğu bir kıyafet giydiği görüldü.

 

TARİHTE İLK KEZ

Moskova Belediye Meclisi resmi hesabından yapılan açıklamada “Rusya Federasyonu Kahramanı, Moskova Belediye Meclisi Üyesi, Birleşik Rusya Partisinin üyesi Oleg Artemiev, Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan Moskova Belediye Meclisi toplantısında konuşuyor. Tarihte ilk kez bir meclis üyesi, meclis oturumuna uzaydan katılıyor” açıklaması yapıldı.

NE OLMUŞTU?

Dünya basınında “Rus kozmonotlar ISS’de Ukrayna bayrağının renklerini giyiyor” başlıkları yer alırken Rus kozmonot Sergey Korsakov, Oleg Artemyev ve Denis Matveyev bu konuda bir açıklama yapmamıştı. Rus uzay ajansı Roscosmos dünya basınında Rus kozmonotlarının Ukrayna bayrağını andıran sarı renkte kıyafet giymesi haberlerine cevap vererek “Yabancı blogcuların ve medyanın komik bir icadı. Bazen sarı sadece sarıdır” ifadelerini kullanmıştı.

Rusya’dan Ayçiçek yağına kota!