RTÜK’ten Murat Boz’un klibini yayınlayan kanala ceza

Yayın tarihi: 10 Ağustos 2023 Perşembe 2:34 pm - Güncelleme: 10 Ağustos 2023 Perşembe 2:35 pm

Gazeteci-müzisyen Sina Koloğlu, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK), PoweTürk’e şarkıcı Murat Boz’un klibini yayınladığı için ceza verdiğini yazdı.

Sina Koloğlu sosyal medya hesabından, Murat Boz’un ‘Derin Mevzular’ klibini yayınlayan PowerTürk’e RTÜK tarafından ceza verildiğini aktardı.
Koloğlu’nun payşımı şöyle:

“RTÜK bir müzik klibini yayınlayan Power Türk’e ceza verdi. Raporda Power Türk’te yayınlanan bir müzik klibinde, karakterin içtiği kutularca ruh sağlığı ilacının hiçbir işe yaramadığını, karakterin istediğini “kavga” yoluyla elde ettiğini ve sıkıntılarından “cinsel ilişki” ile kurtulduğunu imgeleyen negatif mesaj unsurlarını barındırdığı’ belirtildi. Peki hangi klipti? #MuratBoz’un ‘Derin Mevzular’ klibi. “3” albümün ilk video klibi oluyor.
DAHA ÖNCE DE CEZA ALMIŞTI
Murat Boz’un 2012 yılında yayınlanan ‘Geri Dönüş Olsa’ klibi de ‘erotik’ bulunmuş ve ceza almıştı. Boz, o zamanlar, bu duruma isyan etmişti. Bakalım şimdi ne olacak?
SPOTİFY’A GÖNDERME
Konuştuğum müzik kanalı yetkilileri yayınladıkları kliplere dikkat ettiklerini ve ‘oto kontrol’ mekanizmasını işlettiklerini söylüyorlar. ‘Asıl denetimsizlik dijital ortamda’ diyorlar.”