İktidarın sansür aygıtı RTÜK’ten TELE1’e bir ceza daha!

Yayın tarihi: 9 Ağustos 2023 Çarşamba 2:57 pm - Güncelleme: 9 Ağustos 2023 Çarşamba 4:55 pm

RTÜK üyesi İlhan Taşçı, Forum Hafta Sonu programında ‘milli ve manevi değerlere aykırı değerlendirme’ bahanesiyle TELE1’e, devletin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğüne aykırı yayın’ gerekçesiyle de KRT’ye program durdurma cezası verildiğini duyurdu.

İktidarın sopası RTÜK’ün, TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın tutuklanmasına gerekçe olarak gösterilen sözleri nedeniyle TELE1’e verdiği 7 günlük ekran karartma cezasının ardından şimdi de program durdurma cezası verildi.

Kararı sosyal medya hesabından duyuran RTÜK üyesi İlhan Taşçı şu ifadelere yer verdi:

RTÜK, Haftanın Panoraması adlı programda “devletin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğüne aykırı” yayın gerekçesiyle KRT’ye;
Forum Hafta Sonu programında “milli ve manevi değerlere” aykırı değerlendirme savıyla da Tele 1’e %3 para 3 kez de program durdurma cezası verdi.

“HALK GERÇEK HABERE ULAŞMASIN DİYE”

CHP’li TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca da RTÜK’ün kararına tepki göstererek cezanın halkın gerçek ve tarafsız habere ulaşmasını engellemek için verildiği değerlendirmesinde bulundu.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Gülizar Biçer Karaca şu ifadeleri kullandı:

“RTÜK halkın zamlara, mutfaktaki,market be pazarlardaki yangına isyanı duyulmasın, halk gerçek ve tarafsız habere ulaşmasın diye ceza yağdırmaya devam ediyor. Haftanın Panoraması adlı programda “devletin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğüne aykırı” yayın gerekçesiyle KRT’ye; Forum Hafta Sonu programında “milli ve manevi değerlere” aykırı değerlendirme savıyla da Tele 1’e %3 para 3 kez de program durdurma cezası verdi.”

RTÜK sansürü başladı! TELE1 karartıldı