RTÜK yeni yollar deniyor! Mimiğin ardından Halk TV’ye espri cezası

Yayın tarihi: 11 Ocak 2023 Çarşamba 4:05 pm - Güncelleme: 11 Ocak 2023 Çarşamba 4:05 pm

İktidarın sansür aygıtı RTÜK, bağımsız medya kuruluşlarına ceza yağdırmaya devam ediyor. Halk TV, RTÜK’ün ‘mimikle terör övmekten’ verdiği cezayı ‘maske takarak’ protesto edilmesine de ceza kesti.

İktidarın sansür aygıtı  Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Halk TV’de yayımlanan “Medya Mahallesi” programında, “terör örgütlerini güçlü veya haklı gösteren, terörün korkutucu ve yıldırıcı özelliklerini yansıtıcı nitelikte” yayın yapıldığı, İstanbul ve Diyarbakır’daki saldırıların yorumlanmasında “seçimlerle terör eylemlerini bağdaştırma gayreti içinde bulunulduğu” iddiasıyla Halk TV’ye 3 kez program durdurma ve idari para cezası yaptırımı uyguladı. RTÜK Üyesi İlhan Taşcı da kararın gerekçeleri içerisinde “mimikle terör övüldüğü” savının da bulunduğunu aktararak cezaları eleştirdi.

Taşcı’nın açıklamasının ardından gazeteci Ayşenur Arslan’ın hazırlayıp sunduğu Medya Mahallesi programında kararların gerekçesi protesto edildi. Gazeteci Emin Çapa, RTÜK’ün ‘mimiklerini’ gerekçe göstererek verdiği cezayı, canlı yayında maske takarak protesto etti. 

RTÜK, Halk TV’ye bir kez daha ceza kesti.  Taşcı, yaptığı açıklamada, kararın eleştirildiği program nedeniyle Halk TV’ye yüzde 1 idari para cezası verildiğini açıkladı.

Taşcı, “Ayşenur Arslan ile Emin Çapa’nın RTÜK’ün “mimikle terörü övmekten” verdiği cezayı espri şeklinde eleştirmeleri nedeniyle bugün de oyçokluğuyla Halk TV’ye % 1 idari para cezası verildi” sosyal medyadan paylaştı.

RTÜK yeni ceza yöntemi buldu! “Terörü mimikle övmek”