RTÜK TELE1 dosyasını görüşecek! Murat Taylan ceza için yol gösterdi!

Yayın tarihi: 5 Temmuz 2023 Çarşamba 9:26 pm - Güncelleme: 5 Temmuz 2023 Çarşamba 9:38 pm

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın tutuklanmasına neden olan çarpıtılan sözleri nedeniyle RTÜK TELE1 hakkında inceleme yapacak. Tele1 programcısı Murat Taylan RTÜK’e AKP’li Galip Ensarioğlu’nun sözlerini hatırlatarak yol gösterdi.

RTÜK, TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın tutuklanmasına neden olan bağlamından kopartılan sözleri nedeniyle TELE1 hakkında incelemede bulunacak. TELE1 programcısı Murat Taylan, RTÜK’e AKP’li Galip Ensarioğlu’nun ‘Öcalan daha samimiydi’ sözlerini hatırlatarak, “Eğer bir ceza verecekseniz. Galip Ensarioğlu’nun sözlerine yer verdiğimiz ceza verin.” dedi.

Merdan Yanardağ yaptıklarıyla iktidarı nasıl rahatsız etti? Necdet Saraç tek tek sıraladı!

Taylan’ın açıklamaları şöyle:

“RTÜK yarın toplanacak. Bir dosyanın varlığından söz ediliyor. Ama bu dosya henüz RTÜK üyelerine sunulduğuna yönelik bilgi yok. Bu dosyada ne var hangi iddialarda bulunuluyor. Bilmiyoruz. Sosyal medyadaki gibi Merdan Yanardağ’ın  terör övücülüğü yaptı denilerek bir karar mı verilecek? Bunları bilmiyoruz. Yeni bir kapatma olabilir mi? TELE1’e verilebilecek en ağır cezanın 10 günlük kapatma olabileceği söyleniyor. Bu çok büyük haksızlık olur. RTÜK üyelerine hatırlatmak isterim, “bize bir ceza vereceklerse illa Serra Kadıgil bize katıldı ve söylediği sözlerden dolayı bize ceza verildi. Diğer kanallardaki siyasi konuklar onların söylediği sözler nedeniyle çeşitli cezalar verildi. Bize de bir ceza verilecekse eğer teröre övgü gibi bir maddeden ceza vereceklerse bu işi hakkıyla yapsınlar. Galip Ensarioğlu’nun sözlerine yer verdiğimiz için bize ceza verirlerse en azından bir yerde anlaşırız. Merdan Yanardağ’ın sözleri nedeniyle ceza vermesinler o zaman davayı da kesin kaybederler zaten. Merdan Yanardağ bunları söylemiyor çünkü… ‘Öcalan daha samimiydi’ diyen Galip Ensarioğlu’nun sözlerini eleştiren birinin Galip Ensarioğlu’ndan daha fazla  övdüğünü kimse söyleyemez. Övgüyü eleştiren birini kimse cezalandıramaz. Eğer bir ceza verecekseniz. Galip Ensarioğlu’nun sözlerine yer verdiğimiz ceza verin.” dedi.