Merdan Yanardağ yaptıklarıyla iktidarı nasıl rahatsız etti? Necdet Saraç tek tek sıraladı!

Yayın tarihi: 4 Temmuz 2023 Salı 11:28 pm - Güncelleme: 4 Temmuz 2023 Salı 11:42 pm

Gazeteci Necdet Saraç, AKP iktidarının TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ‘dan neden rahatsız olduğunu tek tek anlattı. Saraç, “Muhalefet kısık sesle yapılıyor. Merdan bunun dışına çıkıyor” dedi.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, AKP ile Abdullah Öcalan’ın yeniden görüşerek tekrar çözüm sürecine başlayabileceklerini anlatmak için söylediği sözler nedeniyle trollerin hedefi oldu. Yanardağ’ın sözleri bağlamından kopartılarak sosyal medyada montajlanmış bir video ile servis edildi. Yanardağ, trollerin çarpıtması nedeniyle tutuklanarak eski adı Silivri Cezaevi olan Marmara Cezaevi’ne gönderildi.

İşte Merdan Yanardağ’ın tutukluluğuna itiraz dilekçesinin öne çıkan bölümleri!

Gazeteci Necdet Saraç, AKP iktidarının neden Merdan Yanardağ’dan rahatsız olduğunu “Merdan Yanardağ siyasi cüreti olan biri. Siyasi cüret iktidarın istemediği bir şey” sözleriyle anlattı.

Saraç’ın konuşmaları şöyle:

“Merdan Yanardağ siyasi cüreti olan biri. Siyasi cüret iktidarın istemediği bir şey. Merdan Yanardağ’ın son yazdığı iki kitabı doğrudan sistemle hesaplaşmayı içeren kitaplar. Bir tanesi İslamo Faşizm diğeri de İçtahat Kapısı… İki kitapta da sorguladığı sistemin kendisi. Ama iktidarı rahatsız eden başka bir şey de var. Siyasal İslamı sorguluyor. Dini iktidarın kurumsal yapısının dışına çıkartılmasını sorguluyor. İktidarın, Muhalefet gibi davrananların da duymak istemediği bazı kavramları kullanıyor. Laiklik gibi.. Başka bir Türkiye’nin mümkün olabileceği gibi… Merdan Yanardağ Seçim süreci ve sonrasının analizinde yeniden ayağa kalkmanın mücadele edebilmenin mümkün olabileceğini gösterdi. Muhalefet kısık sesle yapılıyor. Merdan bunun dışına çıkan isimlerden birisi…”