Sinan Ateş’in katilini İstanbul’a kaçıran Audi aracı daha önce kimin kullandığı ortaya çıktı

Yayın tarihi: 9 Mayıs 2024 Perşembe 10:34 am - Güncelleme: 9 Mayıs 2024 Perşembe 10:57 am

Gazeteci İsmail Saymaz öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş‘in tetikçilerinin çakarlı bir Audi ile İstanbul’a kaçırıldığını söylemişti. Söz konusu Audi aracın görüntüleri ortaya çıktığı iddia edilirken söz konusu aracı daha önce Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’ın da kullandığı görüldü.

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayetine ilişkin 22 kişi hakkında hazırlanan iddianamede plakası dahi verilmeden “Audi marka” olarak bahsedilen ve tetikçi Eray Özyağcı’nın Ankara’dan İstanbul’a kaçırıldığı aracın görüntüsü ortaya çıktı. T24’ün ulaştığı görüntüde, koruma tahsisli olduğu öğrenilen ve iddianamede eski Ülkü Ocakları yöneticilerinden Tolgahan Demirbaş ile Emre Yüksel’in kullandığı iddia edilen aracın “çakarlı” olduğu görülüyor. Sinan Ateş’in kabul edilen dava dosyasında Audi aracın plakası verilmemişti.

İşte Ayşe Ateş’in iddianamede yer verilmeyen ifadesi

Aracın “çakar” açık haldeki bu görüntüsü, tetikçinin İstanbul’a bırakılmasının ardından Demirbaş ve Yüksel’in Ankara istikametine dönüşleri sonrasında Çamlıca gişelerindeki Plaka Tanıma Sistemi’ne (PTS) takıldığı iddia edildi.

ARANAN ARACI KULLANAN KİŞİ ORTAYA ÇIKTI

Odatv’de yer alan habere göre, Sinan Ateş’in tetikçisini taşıdığı iddia edilen 06 AT 5021 plakalı ‘Audi’ marka çakarlı aracın içinden Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’ın indiği görüldü. Yıldırım, daha önce çeşitli sosyal medya hesaplarından yapılan birçok paylaşımda söz konusu makam aracıyla birlikte görüldü.

Sinan Ateş davasında ilk duruşma tarihi belli oldu

Kaynak: T24

Kaynak: Odatv