Rıdvan Dilmen Türkiye Kupası’nın yeni formatını duyurdu

Yayın tarihi: 8 Ocak 2024 Pazartesi 11:04 am - Güncelleme: 8 Ocak 2024 Pazartesi 11:04 am

Ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen, Türkiye Kupası formatında değişikliğe gidileceğini duyururken play-off sisteminin de askıya alındığını söyledi.

Eski futbolcu ve yorumcu Rıdvan Dilmen katıldığı TV 8,5’ta katıldığı programda futbolda yapılacak yeni uygulamalara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye Kupası’nın formatında da değişikliğe gidileceğini belirten Rıdvan Dilmen, yeni yabancı kuralının da detaylarını verdi.

“PLAY-OFF ASKIYA ALINMIŞ”

Rıdvan Dilmen’in açıklamaları şöyle:

“Play-off askıya alınmış şu an. Sonra yabancıyla ilgili, düşündükleri ve kulüplerin de muhtemelen okey dedikleri bence çok sağlıklı ve iyi düşünülmüş bir karar. 12 yabancı, 30 kişilik kadro 26 kişi olacak ama 12 yabancı. İster 5 tane oynat, ister 12 tane oynat. 30 kişilik kadro, 26’ya düşecek ama onu da şöyle tolere etmişler, 21 yaş altı 3 tane yerli alabilirsiniz 26 artı olarak. Bu da fena değil gibi geldi. 12 tane yabancı al, istediğini oynat.

Kupa maçlarında bir ton takım var. Elenecekleri de belli. Tabii ki Anadolu şehirlerimizin ve 3. Lig takımlarının da olmasını isteriz ama takımı 24’e düşürüyorlarmış. 6 tane grup, 4’lü gruplar. 3 maç oynayacaklar Avrupa’daki gibi. Ev sahibi durumu olacak, 3 maç olduğu için. 2 içeride, 1 dışarıda oynayacaklar. Sonra da tek maç, çeyrek final, yarı final, final gruplardan çıkınca. Gruplarda da 6 maç yok, 3 maç. Oradaki kriter ne, onu bilmiyorum.”

Riyad’da ‘Atatürk fotoğrafı’ krizi! Erdoğan Rıdvan Dilmen’i devreye soktu

Ziraat Türkiye Kupası’nda maç programı değişti

Kaynak: TELE1