2026’da Ay’a insan indirmeye planlayan NASA depremleri ölçmek için hareket geçti

Yayın tarihi: 28 Nisan 2024 Pazar 3:57 pm - Güncelleme: 28 Nisan 2024 Pazar 3:57 pm

NASA’nın 50 yıldan uzun bir süre sonra ilk kez 2026 yılında insanları Ay’a indirecek olan ‘Artemis 3’ astronotları Ay’ın güney kutbuna deprem dedektörü yerleştirecek. Bu deprem dedektörü, insanların Ay’da uzun vadeli varlık gösterme planları için hazırlık görevi görecek.

NASA’nın 50 yıldan uzun bir süre sonra ilk kez 2026 yılında insanları Ay’a indirecek olan ‘Artemis 3’ ile ilgili yeni gelişme yaşandı. ‘Artemis 3’ astronotlarının Ay’ın güney kutbuna deprem dedektörü yerleştirmesi planlandı.

NTV’den Ecem Topçu’nun aktardığına göre, Ay Ortamı İzleme İstasyonu (LEMS), NASA’nın 50 yıldan uzun bir süre sonra ilk kez 2026 yılında insanları Ay’a indirecek olan “Artemis 3” misyonu için seçtiği ilk üç potansiyel yükten biri. Bu yük, Artemis 3 astronotlarının ineceği Ay’ın güney kutbu çevresindeki bölgedeki Ay depremlerinden kaynaklanan yer hareketlerini sürekli olarak izleyecek.

NASA’dan yapılan açıklamaya göre, LEMS’in Ay yüzeyinde en az üç ay ve en fazla iki yıl boyunca çalışması bekleniyor ve bu da Ay’ın jeofiziksel aktivitesini uzun süre boyunca yardım almadan ölçebileceği anlamına geliyor.

NASA yetkilileri yaptığı açıklamada, “Ay depremleri ilk kez Apollo astronotlarının 1969-1972 yılları arasındaki görevleri sırasında Ay yüzeyine sismometreler yerleştirmesinden sonra gözlemlendi” dedi.

Uzayda felakete ramak kalmış! NASA: 10 metreden daha yakın geçti

Kaynak: NTV