Riyad’da ‘Atatürk fotoğrafı’ krizi! Erdoğan Rıdvan Dilmen’i devreye soktu

Yayın tarihi: 31 Aralık 2023 Pazar 10:25 am - Güncelleme: 31 Aralık 2023 Pazar 10:53 am

Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine, TFF Başkanı Büyükekşi’ye maçın neden Riyad’da oynanacağını sorduğunu söyledi.

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da oynanması beklenen Süper Kupa final maçı ‘Atatürk fotoğrafı’ krizi nedeniyle ertelendi. Galatasaray ve Fenerbahçe ekipleri yurda döndü. Olay Türkiye’nin gündeminde yer almaya devam ederken spor yorumcusu Rıdvan Dilmen’den dikkat çeken bir iddia geldi.

Habertürk TV’de yayınlanan ‘Geçiş Oyunu Özel’ isimli programda konuşan Rıdvan Dilmen, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’yi birkaç ay önce aradığını söyleyerek, “Dedim ki, “Nereden çıktı bu Suudi Arabistan’da maç oynamak. Burada oynamak varken, kaldı ki çok tartışılıyorsunuz. Taraftar grupları ve bütün medya burada oynanmasını istiyor. Dedim ki, Sayın Cumhurbaşkanımızla böyle bir konuyu konuştunuz mu. Dedi ki, ‘Ben kulüplere sordum. 4 milyon Dolar para var, kazanan şu kadar alacak, kaybeden bu kadar alacak.’ Teklifi TFF başkanımız Ali Bey ve Dursun Bey’e iletiyor. Onlar da kabul ediyorlar” ifadelerini kullandı.

Dilmen Erdoğan ile konuşmasını ise şöyle anlattı:

“Sonra hakkını helal etsin Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bana, “Ben de Büyükekşi’ye niye orada oynayacaklarını sordum” dedi. Büyükekşi de diyor ki, ‘iki kulübe para kazandıracağız’. Peki ‘kulüpler ne dedi’ diyor? ‘Kulüpler de kabul etti’ deyince o zaman tamam diyor. Biliyorsunuz çok farklı algılar var” diyerek sözlerini tamamladı.”

Riyad’da Fox TV ekibine müdahale!

Kaynak: TELE1