Resmi Gazete’den önce Marmara’nın ilan ettiği Erol Özvar yeni YÖK Başkanı oldu

Yayın tarihi: 30 Temmuz 2021 Cuma 1:59 am - Güncelleme: 30 Temmuz 2021 Cuma 3:22 am

Marmara Üniversitesi’nin resmi Twitter hesabından, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı olarak üniversitenin rektörü Prof. Dr. Erol Özvar’ın atandığı bilgisi paylaşıldı ancak paylaşım kısa süre sonra silindi.  Paylaşımdan saatler sonra yayımlanan Resmi Gazete kararlarına göre Özvar önce YÖK Başkanlığına atanabilmek için YÖK Üyesi seçildi, daha sonra ise YÖK Başkanlığı’na atandı.

Sosyal medyada Marmara Üniversitesi’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşım dikkat çekti. Üniversite tarafından yapılan paylaşımda, “Rektörümüz Prof. Dr. Erol Özvar YÖK Başkanı olarak atanmıştır. Ülkemize, eğitim ve öğretim camiamıza hayırlı olmasını temenni ederiz.” ifadeleri kullanıldı. Ancak paylaşım, kısa süre içerisinde silindi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Önce YÖK Üyesi seçilip sonra YÖK Başkanlığı’na atanan Erol Özvar kimdir?

RESMİ GAZETEDE YAYINLANDI: YÖK BAŞKANI EROL ÖZVAR OLDU

30 Temmuz 2021 tarihli Resmi Gazete yayınlandı. Buna göre, yeni YÖK Başkanı daha önce Marmara Üniversitesi rektörlüğü görevini yapan Prof. Dr. Erol Özvar oldu. Saat 03:00’te yayımlanan Resmi Gazete kararlarına göre Özvar YÖK Başkanlığına atanabilmek için önce YÖK Üyesi seçildi, daha sonra ise YÖK Başkanlığı’na atandı.

Yayınlanan karara göre ayrıca, eski YÖK Başkanı Yekta Saraç, Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı görevine getirildi.

Eski YÖK Başkanı Saraç Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı’na atandı

ÜYELİĞE SEÇİLME KARARI

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YÖK BAŞKANLIĞINA SEÇİLME KARARI