Reddit , video akışını TikTok’a benzeyecek şekilde değiştirdi

Yayın tarihi: 12 Mart 2023 Pazar 9:00 am - Güncelleme: 11 Mart 2023 Cumartesi 1:10 pm

TikTok’un yakaladığı büyük başarı, tüm internet dünyasının çehresini değiştirmeye devam ediyor. Bildiğiniz gibi TikTok son dönemin en popüler uygulaması olarak internet dünyasını domine ediyor. Bu yüzden de Instagram ve YouTube gibi devler bile TikTok’a benzemek için arayüzlerinde önemli değişlikler yapıyor.

Uygulamalarına TikTokvari özellikler ekliyor. Son dönemde Facebook’tan Instagram’a, YouTube’dan Snapchat’e pek çok uygulamada TikTok benzeri özelliklerle karşılaştık.

Bu hafta bunlara bir yenisi daha eklendi. TikTok benzeri özellikler ekleyerek ara yüzünü değiştiren uygulamalara bu hafta Reddit de katıldı. Türkiye’deki Ekşi Sözlük’ün globaldeki alternatifi olarak nitelendirebileceğimiz, dünya genelinde milyonlarca kullanıcısı olan Reddit, bu hafta yaptığı güncellemeyle, videoları için TikTok’u andıran yeni bir akış özelliğini devreye soktu.

Reddit

 

Bu yeni özelliğin devreye girmesiyle birlikte uygulamadaki içerikler ikiye ayrılacak: Videolar ve metinler. Video içermeyen metinler, “Okuma” başlığı altında eskiden olduğu gibi alt alta listelenecek. Ancak bu kez onun yanında bir de “İzleme” bölümü olacak ve videolar işte burada derlenecek. Bu kez videolar “Okuma” tarafında olduğu gibi alt alta sıralanmayacak. Bunun yerine TikTok ve Instagram Reels’ta olduğu gibi kaydırmalı bir sistemde kullanıcılara sunulacak.

TikTok, çoğu ABD federal hükümet cihazında yasaklanacak

Her iki akışta da hem kullanıcıların takip ettiği hesapların yeni paylaşımları, hem de algoritma tarafından önerilen içerikler kullanıcılara gösterilecek.