Putin: Türkiye’yi ziyaret edebilirim

Yayın tarihi: 14 Aralık 2023 Perşembe 2:52 pm - Güncelleme: 14 Aralık 2023 Perşembe 2:52 pm

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, basın toplantısı düzenleyerek açıklamalarda bulundu. Putin, “Türkiye’ye gitmeye hazırdım ama Sayın Erdoğan’ın programı yoğundu. Belki gelecek yılın başında bu ziyareti gerçekleştirebilirim” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Putin, yıl sonu değerlendirmesi için düzenlediği basın toplantısında 2024’ün başında Türkiye’yi ziyaret edebileceğini söyledi.

Yıl sonu değerlendirmesi için düzenlediği basın toplantısında, bir gazetecinin Gazze’yle ilgili sorusunu yanıtlayan Putin, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bu konularda sürekli temas halinde olduklarını ve görüşlerinin örtüştüğünü söyledi.

Putin G20 zirvesinde tutuklanabilir! Kremlin’den ilk yorum

Sputnik’in haberine göre Putin, Türkiye’yi ziyaret etme planlarıyla ilgili gazetecinin sorduğu soruyu şöyle yanıtladı:

“Biz, Sayın Erdoğan’la bu konularda sürekli temas halindeyiz ve yakın tutumlara sahibiz. Kendisiyle buluşma imkanı bulmayı kesinlikle başaracağımızı düşünüyorum. Kısa süre önce bir ziyaret planlıyordum ancak, burada bir sır yok, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın programı nedeniyle olmadı. Türkiye’ye uçmaya hazırdım, bunu kendisine söyledim ancak hem onun hem de benim takvimim nedeniyle olmadı. Böyle şeyler oluyor. Ama belki önümüzdeki yılın başında ziyaret gerçekleştirme konusunda mutabakat sağlayabiliriz.

Erdoğan, Gazze’deki durumun normale dönmesinde önemli bir lider rolü sergiliyor. O, kesinlikle bu trajediye en fazla ilgi gösteren ve durumun iyi yönde değişmesi için her şeyi yapan uluslararası toplum liderlerinden biri. Bu açıkça görülüyor. O, bu konuda çok aktif. Tanrı ona sağlık versin. Zira olanlar tam bir felaket. Ukrayna’daki çatışmalara ve Gazze’de yaşananlara baktığınızda, tüm dünya aradaki farkı görüyor. Gazze’de binlerce çocuk, kadın ölüyor. Ukrayna’da böyle bir şey yok”

Kaynak: TELE1