Putin G20 zirvesinde tutuklanabilir! Kremlin’den ilk yorum

Yayın tarihi: 5 Aralık 2023 Salı 3:06 pm - Güncelleme: 5 Aralık 2023 Salı 3:06 pm

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin hakkında tutuklama kararı çıkardığı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in önümüzdeki yıl Brezilya’da yapılacak G20 Liderler Zirvesi’ne nasıl katılacağının belli olmadığını bildirdi.

Rusya’da Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov, gündeme dair gazetecilere açıklamalarda bulundu. Rusya Devlet Başkanı Putin’in Brezilya’da 2024 sonbaharında yapılacak G20 zirvesine nasıl katılacağının belirlenip belirlenmediğine ilişkin soruyu cevaplayan Peskov, “Henüz iş o noktaya gelmedi” ifadesini kullandı.

Peskov, her halükarda öyle ya da böyle Rusya’nın forumda yer almaya devam edeceğini vurguladı.

LULA DAVET EDECEĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, ülkesinin Uluslararası Ceza Mahkemesinin kararını tanımasına rağmen gelecek yıl Rio de Janeiro’da yapılacak G20 zirvesine Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i davet edeceğini açıklamıştı.

Lula da Silva, daha sonra Putin’in zirveye katılması halinde tutuklanmasının hükümetinin değil, yargının yetkisinde olduğunu ifade etmişti.

Rus lider Putin, kasım ayında Hindistan’da düzenlenen çevrim içi G20 liderler zirvesine katılmıştı.

PUTİN YARIN BAE VE SUUDİ ARABİSTAN’A GİDİYOR

Ayrıca Peskov, Putin’in yarın Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Suudi Arabistan’a resmi ziyarette bulunacağını belirterek, her iki ziyaretin bir gün süreceğini ifade etti.

Kremlin’nden ‘Putin kalp krizi geçirdi’ iddiaları hakkında açıklama

Kaynak: TELE1