PS5 oyunlarının fiyatı her an artabilir

Yayın tarihi: 9 Aralık 2022 Cuma 10:00 am - Güncelleme: 8 Aralık 2022 Perşembe 6:20 pm

Ülkemizde oyun fiyatları herkesin malumu. Fakat yakın gelecekte oyun fiyatları bir tık daha zamlanabilir. Bu da artık oyun oynamanın bile büyük bir lüks olduğu anlamını taşıyor.

Bilindiği üzere yeni nesil konsollar bazı ülkelerde stoklarla satışta. Bazı ülkeler ise bu konsollar için geri sayıma devam ediyorlar. Çünkü stok yok ve konsollar karaborsada! Microsoft yeni nesil konsolu Xbox Series X’in çıkışında herhangi bir 1. parti oyuna yer vermedi.

 

Sony ise aralarında Demon’s Souls Remake, Spider-Man Miles Morales gibi yapımlarında yer aldığı birkaç 1. parti oyunu satışa sunmuştu. Sonradan ise God of War Ragnarok gibi sağlam bir yapım raflardaki yerini aldı.

Sony genel itibariyle 1. parti oyunlara çok daha fazla önem veriyor. Bu bağlamda oyun tarafındaki geliri de Microsoft’a oranla çok daha fazla. Bu sebepten ötürü Sony tarafında oyun fiyatlarındaki 1 dolarlık artış bile milyon dolarlara eşit bir hal alıyor.

 

oyun

Oyun satışları Sony için önemli bir gelir kaynağı olduğundan yeni nesilde oyun fiyatlarının 80 dolar / euro’nun da üzerinde bir etikete sahip olması istenmiş. Fakat yönetimdeki bazı isimler buna karşı çıkınca fiyatlar 70 dolar / Euro seviyesinde kalmış.

 

Ülkemizde ise durum biraz daha farklı. Bizde yeni nesil konsollar için çıkan oyunlar şimdilik 1200 TL seviyesinden satılmakta. Lakin 900 TL civarında fiyatlara satılan 3. parti AAA oyunların olduğunu da belirtmek gerekiyor. Elbette döviz kurları böyle artmaya devam ederse yeni zamlar da gelebilir.

Huawei MatePad Paper, Amazon Kindle’ı geçmeyi başardı