Ekrem İmamoğlu’nun Konya mitingini hedef alan Kızılay yöneticileri görevden alındı

Yayın tarihi: 8 Mayıs 2023 Pazartesi 7:32 am - Güncelleme: 8 Mayıs 2023 Pazartesi 12:21 pm

Erzurum’da taşlı saldırıya uğrayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun bugün Konya’da düzenlenecek olan mitingini hedef gösteren ve “Şeytan taşlamak isteyen Anıt Meydanı’na gidebilir” ifadelerini kullanan Kızılay yöneticileri görevden alındı.

Konya Genç Kızılay Başkan Yardımcısı Abdullah Halit Üzülmez’in, Ekrem İmamoğlu’na Erzurum’da yapılan taşlı saldırı ile ilgili ve bugün Konya’da yapacağı miting ile ilgili skandal paylaşımları tepkilere neden oldu.

Bir polis İmamoğlu’na yapılan saldırıya isyan etti: Utanıyoruz…

Ekrem İmamoğlu’na Erzurum’da yapılan saldırının yankıları sürerken tartışma yaratan bir mesaj da Konya’daki Kızılay yöneticisinden geldi.

SKANDAL PAYLAŞIM

Gazeteci Nevşin Mengü’nün paylaşımını alıntılayan Üzülmez, Hac ritüellerinden ‘Şeytan Taşlama’ olayına atıfta bulunarak “Memlekette Hac dönemi erken başlamış. :)” mesajını paylaştı.

PROVOKASYONA DAVET ÇIKARDI

Sonrasında Ekrem İmamoğlu’nun Konya mitingi duyurusu ile ilgili de “Yarın Konya’da her şey güzel olacak desene bekliyoruz :)” yazdı. Kızılay yöneticisinin bu mesajları sosyal medyada büyük tepki topladı.

BİR İSİMDEN DAHA PAYLAŞIM

Kızılay Selçuklu Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Dağlı da, Ekrem İmamoğlu’nun Konya mitingi öncesinde “Şeytan taşlamak isteyen Anıt Meydanı’na gidebilir” paylaşımında bulundu.

KIZILAY’DAN AÇIKLAMA

Sosyal medyada infial yaratan paylaşımların ardından Kızılay’dan konuya ilişkin açıklama geldi. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Konya’da daha önce Kızılay Selçuklu Şubesinde gönüllü olarak görev yaparken istifa ederek ayrılan bir kişi ile Kızılay Gençlik faaliyetlerinde gönüllü olarak yer alan bir başka kişinin sosyal medyadan yaptığı ve basına yansıyan paylaşımların içeriği hiçbir şekilde kabul edilemez. Kızılay ilkelerine aykırı bu beyanlar nedeniyle haklarında inceleme başlatılmış olup, her iki kişi de Kızılay faaliyetlerinden el çektirilmiştir.”