Prof. Esin Davutoğlu Şenol’u tehdit eden aşı karşıtı serbest bırakıldı!

Yayın tarihi: 2 Ağustos 2022 Salı 9:43 pm - Güncelleme: 3 Ağustos 2022 Çarşamba 1:41 am

Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol‘u tehdit eden zanlı M.Y. Eskişehir’de gözaltına alındı,  ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. M.Y. serbest bırakıldıktan sonra Twitter’dan “Durmak yok, yola devam” paylaşımını yaptı.

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Profesör Doktor Esin Davutoğlu Şenol, ölüm tehdidi aldığını açıkladı. Şenol bir süredir aşı karşıtlarının hedefinde olduğunu da belirtti.

Şenol, hakkında adım adım planlanan ve sosyal medya üzerinden paylaşılan bir cinayet girişimi olduğunu söyleyerek ofisinin bulunduğu katın merdivenlerine iki adet dana dili bırakıldığını belirtti.

Aynı zamanda Türk Tabipleri Birliği (TTB) Pandemi Çalışma Grubu üyesi de olan Şenol, eylemi düzenleyen kişinin kamera kayıtlarından saptandığını ve sosyal medyada sahte hesap kullanan ‘Büyük Uyanış Derneği’ üyesi M.Y. olduğunu söylemişti.

Kendini sosyal medya hesabında ‘avcı’ diye tanımlayan ve silahlı pozlar veren şüpheli, profesörün ofisinin olduğu binaya kadar gelerek kendisini ‘avlamak için beklediğini’ Twitter hesabından paylaşmıştı.

Bugün ifade için Eskişehir’de gözaltına alınan M.Y. Twitter hesabı üzerinden ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldığını yazdı. Diken’e konuşan Şenol da M.Y.’nin serbest bırakıldığını doğrularken adli kontrol uygulandığını söyledi.

Öte yandan M.Y serbest bırakıldıktan sonra Twitter hesabından “Durmak yok, yola devam” diye yazdı.

Prof. Esin Davutoğlu Şenol’un kapısına dana dili bırakan bakın kim çıktı!

ŞENOL’DAN TEPKİ: TUTUKSUZ YARGILAMA KABUL EDİLEMEZ

Bunun üzerinde Prof. Dr. Şenol Twitter hesabından “Bir katilin anatomisini paylaştım elinde bir ölüm listesi olduğunu paylaştı, sırayla nasıl cinayet işleyeceğini anlattı, beni nasıl öldüreceğimi canlı yayın yaptı. Konu hepimizin güvenliği. Yargı gerekenden azını yapmayacaktır, tutuksuz yargılanma kabul edilemez” dedi. Şenol, “Cezasızlık suça teşviktir, kusursuz cinayet işleyeceğini adım adım paylaşan kişi serbest dolaşıma bırakılırsa bu kararı verenin vicdanına dert olsun” açıklamasını yaptı.