Prof. Dr. Batum’dan Bilim Kurulu’na tepki

Yayın tarihi: 20 Nisan 2021 Salı 12:05 pm - Güncelleme: 20 Nisan 2021 Salı 12:05 pm

Anında Manşet programına katılan Prof. Dr. Süheyl Batum, Bilim Kurulu üyelerinin önerilerinin AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulduktan sonra açıklanması ve uygulanmasına tepki gösterdi. Prof. Dr. Batum, “Bu hem insani bir suç olabilir hem de ceza hukuku suçu olur” dedi.

Tuncay Mollaveisoğlu’nun sunduğu Anında Manşet programına konuk olan Anayasa Hukukçusu Prof. Dr. Süheyl Batum, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Toplantısı’ndan çıkan tedbir önerilerinin AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulduktan sonra uygulanmasını eleştirdi. “İktidar her kurumu mahvettiği gibi bilimi de o noktaya getirdi” diyen Prof. Dr. Batum, sözlerine şöyle devam etti:

“Doktora gidiyorsunuz, kanser olduğunuza karar veriyor ve bir tedavi verecek ancak söylemiyor diyor ki ‘Ben söyleyemem, Sayın Cumhurbaşkanı’na söyleyeceğim o istediği tedaviyi uygun görecek’ Ya böyle bir şey olabilir mi? Tıp biliminde böyle bir şey olur mu? İnsanlar illa TELE1’i izleyip Esin Hanım gibi tıpçılar bir şey söyleyecek diye mi beklemeli? Bu suçtur ve maalesef görevi kötüye kullanmaktır çünkü bilimsel bir görevleri var.”

“BU BİR İNSANLIK SUÇUDUR”

Bugüne kadar kimsenin görevi kötüye kullanmaktan ceza almadığını hatırlatan Prof. Dr. Batum, “Bu insanlar da bir zaman sonra ‘Ne yapalım kardeşim?’ diye bizlere kızacaklar.” dedi.

Türk toplumunun, bilim insanlarının sözlerini dikkate aldığını ifade eden Prof. Dr. Batum, “Görevlerini siyasi bir amaçla kötüye kullanıyorlar bu hem insanlık suçudur hem de ceza hukuku suçudur.” ifadelerini kullandı.