Polis intiharlarına dikkat çeken Bakan: Polis alımlarında tarikat-cemaat dengesi gözetiliyor

Yayın tarihi: 13 Aralık 2022 Salı 10:16 am - Güncelleme: 13 Aralık 2022 Salı 10:38 am

CHP’li Murat Bakan, polis intiharlarının arkasında üstlerinin baskısı olduğunu kaydetti. Bakan, “Polis alımı ve amir seçme süreçleri AKP’li hatırlı kişiler aracılığı ile tarikat-cemaat dengeleri gözetilerek yapılıyor. Bir teşkilat düşünün, Süleyman Soylu’dan nefret ediyor” dedi.

CHP’li Bakan: İçişleri Bakanı bacak kırarsa emniyet müdürü de kafa kırar

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan iki günde beş polisin intihar ettiğini belirterek bunun sebebinin amir baskısı olduğunu öne sürdü. Sözcü’de yer alan habere göre, Bakan baskı altındaki polislerin psikolojik sorun yaşadığını anlattı.

CHP’li Murat Bakan: EGM polislerin maaşına çöktü

Bakan şöyle konuştu:

“Polis alımı ve amir seçme süreçleri AKP’li hatırlı kişiler aracılığı ile tarikat-cemaat dengeleri gözetilerek yapılıyor. Liyakat yok. Bir teşkilat düşünün, Süleyman Soylu’dan nefret ediyor. 1. sınıf emniyet müdürlüğüne atanamayan Erzincan grubundan biri için terfi listesi değiştirildi. Amirin köpeğine bakmadığı için sürülen, dövülen polis var”

“KARİZMANIZI ÇİZERİM”

CHP’li Bakan  geçtiğimiz gün polise yönelik baskılarla ilgili bir ses kaydı da paylaştı. Kayıtta bir ilin emniyet müdürünün telsizden polislere “Tarzını ve haddini belirlemeyenlerin kafasını kırarım” ifadeleriyle baskı kurduğu duyuluyor. Bakan, söz konusu müdürün kim olduğunu bildiğini söyleyerek, “Bu konuşma polis intiharlarının sebebini açıklıyor. Bugüne kadar 76 içişleri bakanı göreve geldi, Soylu’nun döneminde hepsinden fazla polis intiharı yaşandı” demişti.