CHP’li Bakan: İçişleri Bakanı bacak kırarsa emniyet müdürü de kafa kırar

Yayın tarihi: 12 Aralık 2022 Pazartesi 11:46 am - Güncelleme: 12 Aralık 2022 Pazartesi 11:49 am

CHP’li Murat Bakan, sosyal medya hesabından bir İl Emniyet Müdürü’nün ‘Haddini belirlemeyenlerin kafasını kırarım’ dediği paylaştı. Bakan, “İçişleri Bakanı kol bacak kırarsa emniyet müdürü de kafa kırar” dedi.

Polis intiharlarını gündeme getiren CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, görevde olduğunu söylediği bir emniyet müdürünün kaydını Twitter hesabından paylaştı. Bakan, müdürün ‘kafasını kırarım’ sözlerine tepki göstererek, “Polis intiharları, intihar değil cinayet faili de sensin derken bunu kastediyorum” ifadelerini kullandı.

CHP’li Bakan canına kıyan polisleri gündeme getirince Soylu ‘fetö ağzı’ diye bağırdı

Bakan, konuyla ilgili bir video çekerek İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bakanlık içerisinde despot tavırlar sergilendiğini ve bunun sırasıyla en yüksek en aşağıya bir davranış biçimi haline geldiğini söyledi. Bakan şunları dile getirdi:

“SİZE O DÜNYAYI DAR EDECEĞİZ”

“Her gün bir polis intihar ediyor. Gencecik çocuklar intihar ediyor. En çok intihar eden meslek. Bunun sebebi İçişleri Bakanlığı’nın despotizmle yönetilmesi. Baştan aşağı yukarıdan aşağı. Saygı sevgi otorite yok. Baskı ve mobbingle zulümle yönetilmesi. Bu yüzden polis memurları intihar ediyor. Somut delille bunu paylaştım. Bir il emniyet müdür sıralı amirlerin hepsine hakaret ediyor. Silsilei meratip yoluyla polis memuruna kadar uzanıyor. O polis memuru boşuna intihar etmiyor. Onun arkasında İçişleri Bakanı’ndan başlayan despotizm var. İçişleri Bakanı hukuku tanımazsa İçişleri Bakanı kol bacak kırarsa emniyet müdürü de kafa kırar. Buna izin vermeyeceğiz. Bir polisin saçının telinin zarar gelsin size o dünyayı dar edeceğiz”

 

Kılıçdaroğlu’ndan Soylu’ya: İşte ispatladım, onurun varsa, şerefin varsa istifa edersin