CHP’li Murat Bakan: EGM polislerin maaşına çöktü

Yayın tarihi: 29 Ağustos 2022 Pazartesi 8:13 pm - Güncelleme: 22 Eylül 2022 Perşembe 12:20 pm

Özel Haber: Egehan Erkün

Emniyet personeli ile EGM arasındaki ‘maaş promosyonu’ sorunu çözülemedi. Bugün sosyal medyada ‘#EGMninpromosyonu’ etiketiyle 330 bin paylaşım yapan emniyet personeli, maaş promosyonunun 50 bin TL’ye yükseltilmesini talep etti. Konuya ilişkin TELE1’e açıklama yapan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, polislerin yaşadığı mağduriyetle ilgili “EGM polislerin maaşına çöktü” yorumunu yaptı.

Kamu kurumlarında banka promosyon sözleşmesinin yenilendiği bu günlerde emniyet mensupları da banka promosyon sözleşmelerinin yenilenmesini talep ediyor. Sosyal medya üzerinden ‘#EGMninpromosyonu’ etiketiyle isteklerini dile getiren polis ve bekçiler, Emniyet Genel Müdürlüğü’nden (EGM) maaş promosyonlarının 50 bin TL’ye yükseltilmesini talep etti.

Emniyet-Sen Genel Başkanı Faruk Sezer tarafından başlatılan kampanyaya sosyal medya üzerinden ‘#EGMninpromosyonu’ etiketiyle 300 binden fazla paylaşım yapıldı.

“TALEBİMİZ AÇIK VE NET”

Emniyet Sen Genel Başkanı Faruk Sezer de sosyal medya hesabından ‘promosyon’ tepkisini dile getirdi.  Sezer, paylaşımında “EGM’nin ekonomik şartlarla örtüşmeyen maaş promosyonu anlaşmasının revize edilerek, yeni bir sözleşme yapılması talebimize meslektaşlarımız 300 bin tweet atarak yetkililere açık ve net bir çağrı yapmıştır. Talebimiz açık ve nettir. Bütün il ve ilçelerin sözleşmeleri revize edilerek yenilenmeli. Sözleşme süresi 3 yıl olmalı. En az 50 bin lira promosyon ödenmeli ve paranın tamamı peşin olarak ödenmeli.” ifadelerini kullandı.

VAKIFBANK ÖNCE 18 BİN, DAHA SONRA 30 BİN TL TEKLİF ETTİ

Vakıfbank, emniyet maaş promosyonu için 18 bin TL’lik promosyon önerdi. Polis ve bekçilerin reddettiği miktar daha sonra 30 bin TL’ye yükseltildi. Net bir tavır sergileyen emniyet personeli, 50 bin TL’nin altında bir miktarı kabul etmeyeceklerini belirtti.

“EGM, POLİSLERİN MAAŞ PROMOSYONUNA ÇÖKTÜ”

Emniyet mensuplarının yaşadığı mağduriyet ile ilgili TELE1’e konuşan Murat Bakan, EGM’nin bir an önce polis ve bekçilerin hak ettiği maaş promosyonunu ödemesi gerektiğini belirtti.

Bakan şu ifadeleri kullandı: “Şu an Türkiye’de tüm meslek grupları içinde en çok intihar eden meslek grubu polislik. Bunun belli başlı sebepleri var. Öncelikle amir baskısı, mobbing, ağır çalışma koşulları, ek görevler… tabii bunlara ekonomik koşulları eklemek lazım. Bir de en son yapılan düzenlemeyle yüz otuz bin polis henüz birinci şarkını yapmamışken ikinci şark hizmeti getirildi. Bu da polisler arasında aile bütülüğünü tehdit eden ve psikolojik olarak onları ciddi anlamda zora sokan, ekonomik açıdan zora sokan bir durum. Tüm bu koşullar içinde polislerin tabiri caizse Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından maaş promosyonuna çöküldü. Çöküldü diyorum çünkü çok daha az personeli olan, bin- iki bin personel olan kurumlar 3 yıl için 27 bin lira, 30 bin lira, 40 bin lira, 41 bin liraya kadar maaş promosyon anlaşmaları yaparken Emniyet Genel Müdürlüğü 5 yıl için sadece maaşlarındaki zam oranında artmak koşuluyla 3 yılı 10 bin 800 yüz TL’ye, aylık 300 liradan promosyon anlaşması yaptı. Yani 3 yıl için hesapladığınızda, bir tarafta 40 bin lira alan personel sayısı çok daha az olan bir kurum, diğer taraftan da 300 otuz bin personeli olan polisler söz konusu. Bununla ilgili 100 binin üzerinde paylaşım yapıldı. Ben de başından beri bu sürece katılmış ve onlara destek olmuş bir milletvekiliyim. Konuyu Meclis gündemine taşıdım. Dolayısıyla Emniyet Genel Müdürlüğü’nün arkasında bizden sakladıkları başka bir ikinci anlaşma yoksa derhal bu promosyon anlaşmasını iptal ederek polislerin maaşına ve polislerin sayısına uygun olarak tek sefer ödenecek 50 bin liralık bir promosyon anlaşması yapması gerekir. Şu an tüm mücadelemiz Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yapmış olduğu promosyon anlaşmasını iptal edilerek polisin hakkını koruyan yeni bir anlaşma yapılması. Mücadelemiz bunun için. Polislerimizin yanındayız.

Polis ve bekçiler, maaş promosyonu talebindeki ısrarını sürdürürken, henüz bu isteklerine yanıt alamadılar. Müzakereler devam ediyor.

Gözler emekli promosyonuna çevrildi… Emekliler Derneği’nden açıklama