Polat: AKP ekonomik krizden kurtulmak için Yahudi lobisiyle iç içe

Yayın tarihi: 3 Aralık 2021 Cuma 2:12 am - Güncelleme: 13 Ocak 2022 Perşembe 4:00 pm

Gazeteci yazar ve TELE 1 Washington Temsilcisi Yılmaz Polat, TELE 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın yönettiği 5. Boyut programında Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Murat Mercan’ın Yahudi Lobisindeki isimlerle olan ilişkilerini anlattı.

Yılmaz Polat, TELE 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın yönettiği 5. Boyut programında AKP iktidarının ‘yahudi lobisi’ ile ilişkilerini açıkladı. Kötü giden ekonomik yönetimin Yahudi Lobisi ile yakınlaşarak düzeltilmeye çalışıldığını söyleyen Polat, Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Murat Mercan’ın Yahudilerin dini ‘Hannukkah’ gecesinde Uluslararası Para Fonu (IMF ) Başkanı Kristalina
Georgieva ve Dünya Bankası Grup Başkanı David Malpass’la buluştuğunu aktardı.

“TÜRKİYE’NİN WASHINGTON TEMSİLCİSİ YAHUDİ GECESİNDE”

Polat’ın Yahudi Lobisi ve Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Murat Mercan’ın görüşmesi hakkında söyledikleri şu şekilde:

“New York’ta düzenlenen dini geceyi ‘Inter-American Development Bank’la (IDB) ‘American Friends of Lubavitch’ adlı Musevi kuruluşun ortaklaşa düzenledi.

Washington Büyükelçisi Mercan’ın Georgieva, Malpass ve Shemtov’la samimi pozları ve özellikle IMF Başkanıyla ‘dirsek tokuşturan ‘ fotoğrafı dikkat çekti.

Mercan’ın görüşmesini American Friends of Lubavitch Başkan Yardımcısı Levi Shemtov’un ayarladı.

American Friends of Lubavitch adlı Musevi kuruluş, Merkezi Washington’da bulunan 90’dan fazla ülkede yaklaşık 4 bin faal üye ile ‘Uluslararası Chabad-Lubavitch Hareketi’, dünyadaki en büyük Yahudi eğitim ve sosyal hizmetler ağını oluşturmakta.”

Polat ayrıca AKP’nin ekonomik krizden kurtulmak için Yahudi lobisiyle iç içe olduğunu söylerken yapılan görüşmenin de İsrail basınında yer aldığını aktardı.

Yayının tamamını izlemek için tıklayın