Pinterest, 50 milyon dolar ödemeyi kabul etti

Yayın tarihi: 27 Kasım 2021 Cumartesi 10:00 am - Güncelleme: 26 Kasım 2021 Cuma 2:22 pm

Pinterest, hissedarlar tarafından ırk ve cinsiyet ayrımcılığı nedeniyle açılan dava için 50 milyon dolar ödemeyi kabul etti. Çalışanlar şirketi bir ifşa etmeme sözleşmesine bağlandı.

Ancak hala ırk veya cinsiyetle ilgili konuşmalarına izin veriliyor. Anlaşmanın diğer finansal detayları ise şimdilik bilinmiyor. Dava, şirketin yöneticileri aleyhine Kasım 2020’de açılmıştı ve hissedarlar şirketin “yaygın ırk ve cinsiyet ayrımcılığı iddialarını” değerlendirmek için hiçbir şey yapmayarak sorumsuzca hareket ettiklerini iddia etmişti. Şikayet ayrıca şirketin CEO’sunu “Pinterest’in Beyaz, erkek liderlik kimliğine meydan okumaya cesaret eden kadınları marjinalleştirmekle” suçladı.

Pinterest

 

O yıl, birden fazla kadın Pinterest’in kendilerine erkek çalışanlardan daha az ödeme yaptığını bildirdi. Bazıları, konuşmamaları için ırk ayrımcılığı ve misilleme yapıldığını duyurdu. The Verge’den gelen bir rapora göre ayrıca şirketin finans ekibi içinde de ayrımcılık söz konusuydu. Ayrıca şirket, eski COO’su Françoise Brougher’a, şirketin kendisine erkek meslektaşlarından daha az ödeme yaptığını, önemli toplantılara davet etmediğini ve sorunları gündeme getirdikten sonra kovduğunu iddia ettikten sonra 20 milyon dolar ödedi. Brougher’ın avukatı, daha büyük ödemeler ve hayırsever bağışlarla sonuçlansa bile, anlaşmaların şirketlerin gerçek sorumluluktan kaçınmasına yardımcı olabileceğini belirtti.

Apple siber casuslara karşı iyice sertleşti: İsrailli yazılım şirketi hedefte