PFDK İsrailli oyuncuların cezasını açıkladı

Yayın tarihi: 25 Ocak 2024 Perşembe 11:34 pm - Güncelleme: 25 Ocak 2024 Perşembe 11:34 pm

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), İsrailli futbolcuları nedeniyle Antalyaspor ile Başakşehir’e 97.500 TL para cezası verdi. Ayrıca İsrailli Sagiv Jehezkel ve Eden Karzev’e 8’er maç men cezası verildi.

Türkiye Futbol Federasyonu yapılan açıklamaya göre, Antalyaspor ve Başakşehir kulüplerine de “İdeolojik propaganda” nedeniyle 97 bin 500’er lira para cezası uygulandı.

Kurul, Yukatel Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak’a 39 bin, Galatasaray, Mondihome Kayserispor, EMS Yapı Sivasspor ve Gaziantep FK’ye 112’şer bin, Trabzonspor’a 168 bin, VavaCars Fatih Karagümrük’e 200 bin, Bitexen Antalyaspor’a 168 bin lira para cezasına çarptırdı.

NE OLMUŞTU?

Süper Lig’in 20’nci haftasında oynanan Antalyaspor-Trabzonspor maçında ev sahibi ekibin İsrailli futbolcusu Sagiv Jehezkel’in attığı golden sonra yaşadığı sevinç sebebiyle gözaltına alınmıştı. Sagiv Jehezkel, attığı golden sonra el bileğindeki Hamas’ın 7 Ekim’de gerçekleştirdiği Aksa Tufanı operasyonuna dikkat çektiği yazıyı kameralara göstermişti.

Serbest bırakılan Jehezkel hakkında sınır dışı edilmesi kararı verilmişti.

Trabzonspor’a attığı gol sevinci sonrası İsrail’e yönelik bir paylaşım yaptığı için kadro dışı bırakılan ve göz altına alınan Antalyasporlu Sagiv Jehezkel’e benzer bir paylaşım yapan Eden Karzev, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerince göz altına alınmıştı. Karzev, ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakılmıştı.

RAMS Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, sosyal medyadaki paylaşımı dolayısıyla hakkında soruşturma başlattıkları İsrailli futbolcu Eden Karzev’in özür dilediğini söylemiş ancak bu yaptığının kabul edilebilir olmadığını açıklamıştı.

Başakşehir, İsrail paylaşımıyla tepki çeken Eden Karzev ile yolların ayrıldığını açıklamıştı.

Süper Lig’den 9 kulüp PFDK’ye sevk edildi

Kaynak: AA