Peker’den Ağar’la ilgili yeni iddia: Mazot kaçakçılığı yapıyor

Yayın tarihi: 7 Haziran 2021 Pazartesi 5:37 pm - Güncelleme: 7 Haziran 2021 Pazartesi 5:56 pm

Sedat Peker, Yalıkavak Marina’dan ayrılan Mehmet Ağar’ın mazot kaçakçılığı yaptığını öne sürdü. Peker, Ağar’a, “MAK Petrolü Mehmetçik Vakfı’na bağışlamazsan o istasyonda yaptırdığın mazot kaçakçılığının dosyasını açacağım” dedi.

YouTube üzerinden yayınladığı videolarla Türkiye gündeminde olan suç örgütü lideri Sedat Peker, sosyal medya hesabından Yalıkavak Marina’dan yönetiminden ayrılan Mehmet Ağar’a çağrı yaptı.

Ağar’ın ‘Marina’daki MAK Petrol üzerinden mazot kaçakçılığı yaptığını’ öne süren Peker, şunları yazdı:

“Derin Mehmet, Marina’nın yönetiminden ayrılmakla bu işler olmaz. Senin ve oğlunun üstüne olan, Mübariz’den gasp ettiğin, Marina’nın içinde olan MAK Petrol’ü de Mehmetçik Vakfı’na bağışlayacaksın”

Yoksa o benzin istasyonunda yaptırdığın mazot kaçakçılığının dosyasını açacağım. Kıymetli dostlarım, dünyanın neresinde bir benzin istasyonunun beş bin tonluk gemilerin yanaşabileceği iki tane iskelesi olur? Derin Mehmet ve ekibi buradan mazot kaçakçılığı yapıyor, herkesin gözünün önünde. Muğla Emniyet Müdürü Suat da seyrediyor.”

NE OLMUŞTU?

Sedat Peker, ilk videolarında eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ı FETÖ davasında ceza alıp tahliye edilen Palmali Holding’in sahibi Mübariz Mansimov Gurbanoğlu’na “kumpas kurmakla” suçladı. Peker’in iddiasına göre; Ağar, Mansimov’u tehdit ederek Bodrum’daki Yalıkavak Marina’ya el koymuştu.

Sedat Peker’in iddialarını yanıtlayan Mehmet Ağar ise, “Rica üzerine yönetici olarak buradayım. Bizi buradan uzaklaştırınca yapılacak olan da belli: Buraya mafya çökecek” dedi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ağar’ın ifadelerine tepki gösterdi. Habertürk canlı yayınına katılan Soylu, Mehmet Ağar gibi daha önce devlette görev yapmış birinin marinada görevinin olmaması gerektiğini söyledi. Soylu “Ben olsam 48 saat içinde bırakırım” dedi.

2014’te marinanın yönetimine bugün AK Parti Milletvekili olan eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ın oğlu Zülfü Tolga Ağar girdi. Gurbanoğlu, marinadaki hisselerin bir bölümünü 2016 yılında sattı. Aradan bir yıl geçtikten sonra Gurbanoğlu, otel ve marinanın değerinin altında hatalı biçimde devrinin gerçekleştirildiği iddiasıyla Palmarina Holding ve RSR Holding’e dava açtı. Marina’nın yönetim kurulunda üye olarak AKP Milletvekili Tolga Ağar, başkan olarak da Mehmet Ağar yer alıyordu.

TIKLAYIN – Tolga Ağar da Yalıkavak Marina’dan ayrıldı

TIKLAYIN – Yalıkavak Marina’dan Mehmet Ağar açıklaması

TIKLAYIN – Sedat Peker dizisinde 9. bölüm: İşte Peker’in son videosundaki iddialar

TIKLAYIN – Sedat Peker’den Alevilere saldırı iddiası

TIKLAYIN – Sedat Peker Suç Örgütü’ne bir operasyon daha

TIKLAYIN – Sedat Peker dizisinin 7’nci videosunda mekan değişti… İşte Sedat Peker’in son videosundaki iddialar

TIKLAYIN – Sedat Peker itiraf etti: AKP’li milletvekili rica etti Hürriyet’i ben bastırttım

TIKLAYIN – Sedat Peker’den 5. video! Soylu, Ağar ve Selvi için yeni iddialar

TIKLAYIN – Soylu: Birilerinin elinde operasyon elemanı mafya pisliği… Sedat Peker: Korumamı sen vermedin mi?

TIKLAYIN – Sedat Peker’den üçüncü video: Savaş açtınız