Sedat Peker’den Alevilere saldırı iddiası

Yayın tarihi: 31 Mayıs 2021 Pazartesi 7:46 pm - Güncelleme: 31 Mayıs 2021 Pazartesi 7:51 pm

Suç örgütü lideri Sedat Peker, paylaştığı videolarda Alevilik konusuna değinmesinin sebebini bir iddia ile açıkladı. Peker’in sözlerinin ardından sosyal medyada konu gündem oldu.

Suç örgütü lideri Sedat Peker, videolarında sürekli Aleviliğe atıf yapmasına ilişkin çarpıcı bir iddia ortaya attı. Peker, Mehmet ağar ve adamlarının bir cemevine saldırarak kaos çıkarma planı yaptıklarını öne sürdü.

Peker şu ifadeleri kullandı:

Devamlı Alevilik konusuna değinmemin sebebi derin mehmetin adamları tarafından geçmişte Gaziosmanpaşa’daki kahve saldırısından çok daha büyük bir eylem yapılıp, ülkede kaos çıkarma planlarını boşa çıkarabilmek içindir. Planları bir cemevine saldırıdır.

AHMET ŞIK, GÜNDEME GETİRMİŞTİ

Ruşen Çakır’ın “Sedat Peker, Alevi sorunu olduğunu sürekli vurguluyor; Zülfikar, Hz. Ali’den söz ediyor” sözlerini Şık şöyle devam ettirdi: 

“Ben orada biraz endişe ile yaklaşıyorum o işe. Bir provokasyona maruz kalabilir Aleviler. Bu iktidarın ayakta kalmak için her türlü karanlık iş yapabileceğini anlatan ve o yapının içinden çıkmış biri var. Bence herkesin tetikte olması lazım, sürekli 90’lara vurgu yapması boşuna değil, Mehmet Ağar’a vurgu yapması boş değil. Kutlu Adalı’nın öldürülmesinden, Uğur Mumcu’nun öldürülmesinden Savaş Buldan’ların katledilmesine kadar uzanan süreçteki kendi rolünü ve devletin fail olma gerçeğini ifşa etmesi boş değil.”

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU