Paul Pogba’nın futbol kariyeri tehlikeye girdi! 4 yıl men cezası

Yayın tarihi: 8 Aralık 2023 Cuma 11:07 am - Güncelleme: 8 Aralık 2023 Cuma 11:07 am

Dopingle mücadele savcılığı Fransız yıldız Paul Pogba‘nın yasaklı madde kullandığı gerekçesiyle futboldan 4 yıl men edilmesi talebinde bulundu.

Bir buçuk sezondur sakatlıklar sebebiyle takımının formasını çok az giyebilen Fransız yıldızın başı bu kez de Dopingle Mücadele Kurulu’yla dertte. Tecrübeli orta saha, oyuna girmediği Juventus-Udinese karşılaşmasının ardından numune vermişti.

SONUÇ POZİTİF ÇIKTI

Test sonucu pozitif çıkan 30 yaşındaki futbolcunun lisansı askıya alınmıştı. Pogba’nın B numunesinin de pozitif çıkmasının ardından Dopingle Mücadele Savcılığı harekete geçti. Savcılık, yıldız oyuncunun dört yıl futboldan men cezasına çarptırılmasını talep etti.

Cezanın verilmesi halinde kariyeri sona erme riski taşıyan Fransız oyuncu da konu ile ilgili çalışmalara başladı. Juventus’un yıldızı, yasaklı maddeyi istemeden kullandığını ispatlayıp işbirliği içinde cezasını azaltmak istiyor.

12 MAÇA ÇIKABİLDİ

Paul Pogba’yla 2026 yılına kadar sözleşmesi bulunan Juventus da süreci dikkatle takip ediyor. Fransa Milli Takımı ile dünya şampiyonluğu da yaşayan deneyimli futbolcu, İtalyan devindeki ikinci döneminde sakatlıkları nedeniyle sadece 12 maçta forma giyebilmişti.

Doping testi pozitif çıkan Pogba asgari ücret alacak

Kaynak: TELE1