Doping testi pozitif çıkan Pogba asgari ücret alacak

Yayın tarihi: 10 Ekim 2023 Salı 12:44 pm - Güncelleme: 10 Ekim 2023 Salı 12:44 pm

İkinci kez doping testi pozitif çıkan Paul Pogba’ya Juventus asgari ücret ödeyecek.

Ağustos ayından oynanan Udinese karşılaşmasının ardından verdiği doping numunesi pozitif çıkan Paul Pogba’nın alacağı cezaya ilişkin süreç sürüyor. Yapılacak yargılama sonucunda suçlu bulunması halinde Juventus ile olan sözleşmesinin feshedilmesine kesin gözüyle bakılan Pogba, şimdilik böyle bir yaptırımla karşılaşmadı.

Sözleşmesinin fesih olmasa da oyuncuya maaşında kesinti yapılacağına dair bir mektup gönderen Juventus, Pogba’ya büyük bir olasılıkla İtalyan Futbolcular Birliği ile yapılan toplu sözleşmede belirtilen asgari ücreti ödeyecek.

Doping testi pozitif çıkan Paul Pogba’nın futbol kariyeri bitebilir!

AYLIK 2 BİN EURO ALACAK

GOAL’de yer alan habere göre, 30 yaşındaki orta saha oyuncusunun yıllık brüt maliyetinin 42 bin 177 Euro olacağı anlamına gelirken, Pogba’nın aylık geliri yaklaşık 2 bin Euro olacak. Pogba’nın Torino’da 2026 yazına kadar devam edecek olan sözleşmesi yıllık brüt yaklaşık 10,48 milyon Euro değerinde ancak Fransız yıldız artık bu miktarın sadece çok küçük bir kısmını kazanacak.

İki taraf arasındaki sözleşmesinin feshedilme ihtimali hala bulunsa da Juventus yönetimi bu yönde bir karar vermeden önce oyuncudan ve menajerinden gelecek haberi bekliyor.

Paul Pogba’dan ‘milli takımı bıraktı’ iddiasına yalanlama

Galatasaray’dan Juventus’un Türk yıldızına kanca