Patlamada ölen öğretmene taziyeye giden Selçuk: Dünyaya örnek üretim yapıyoruz

Yayın tarihi: 13 Temmuz 2020 Pazartesi 3:28 pm - Güncelleme: 13 Temmuz 2020 Pazartesi 4:10 pm

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Mersin’de lisede dezenfektan üretimi sırasında meydana gelen patlamada hayatını kaybeden kimya öğretmeni Ramazan Şahin’in Adana’daki evine taziye ziyaretinde bulundu. Selçuk, cenaze evinde, “okullardaki üretimin devam edeceğini” söyledi.

Öğretmen Ramazan Şahin, Mersin’in Toroslar ilçesindeki Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde dezenfektan üretimi sırasında, kimyasal maddelerin patlaması sonucu yaralandıktan sonra tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti.

Dezenfektan üretilen meslek lisesinde patlama: Bir öğretmen hayatını kaybetti

‘DÜNYAYA ÖRNEK UYGULAMA VE ÜRETİM YAPIYORUZ’

Şahin’in ailesine taziye ziyaretinde bulunan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk basına yaptığı açıklamada, “Milli Eğitim Bakanlığı olarak salgın konusunda her türlü iş ve işlemi yapmak noktasında kararlıyız. Dünyaya örnek olacak şekilde uygulama ve üretimler yapıyoruz. Bu üretimlerin meslek liselerindeki boyutu çok önemli” ifadelerini kullandı.

“Milli Eğitim camiasının meslek liselerinde yapmaya çalıştığı bu üretimi çok daha sağlıklı ve güvenli bir şekilde götürmek noktasında gayretlerimiz sürecektir” diyen Selçuk, şöyle konuştu:

Bütün ülkenin ve dünyanın ihtiyacı için meslek liselerindeki öğretmenlerimiz, bütün öğretmenlerimiz gibi büyük bir gayret içerisindeler. Mersin Atatürk Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerimiz de bu konuda büyük bir çaba gösterdiler. Rahmetli öğretmenimiz Ramazan Şahin’in de bu konuda hafta sonu ‘bu ülkenin bana ihtiyacı var’ diyerek yoğun bir çalışma içerisinde olduğunu biliyoruz. Bu elim kaza neticesinde de şehit olan öğretmenimizin ailesinin yanında bulunup taziyemizi iletmek ve bu meseleye sahip çıktığımızı göstermek için buradayız.”