Patent davası bir şirketi daha Avrupa’dan uzaklaştırıyor

Yayın tarihi: 13 Haziran 2023 Salı 9:00 am - Güncelleme: 12 Haziran 2023 Pazartesi 10:48 am

vivo, bir yandan yeni pazarlara açılırken, bir yandan da bazı pazarlarda geri adım atıyor. Çinli telefon üreticisinin yavaş yavaş uzaklaştığı bu pazarların başında ise Avrupa ülkeleri geliyor.

Hatırlarsanız nisan ayında Almanya’da bir mahkeme, vivo ile Nokia arasında devam eden davada Nokia’yı haklı bulmuş, bu da vivo telefonların Almanya’daki satışının yasaklanma ihtimalini ortaya çıkarmıştı. O dönemde yapılan açıklamada Çinli telefon üreticisinin bu kararı temyize taşıyacağı belirtilmişti. Ancak şirket temyiz mahkemesinden de çok umutlu olmasa gerek ki bu hafta sürpriz bir karar imza attı. Şirketin Almanya’daki online mağazası ani bir kararla kapatıldı. Böylece Almanya’daki kullanıcıların şirketin ürünlerinden birini resmi kanallardan temin etmesinin yolu kapanmış oldu.

vivo

Nokia ile Çinli telefon üreticilerinin girdiği patent mücadelesi, Avrupa’nın bazı önemli akıllı telefon üreticilerini kaybetmesine sebep oldu. Hatırlarsanız yine aynı Nokia patenti yüzünden Oppo ve OnePlus’a da ceza kesilmiş, bunun üzerine bu iki şirket de Almanya’dan çekilme kararı almıştı. Oppo ve OnePlus’tan sonra vivo’nun da Almanya’dan çekilmek için ilk adımı atması, Avrupa ülkelerinin Çinli telefon üreticileri için cazibesini kaybetmeye başladığını gösteriyor.

İlginizi çekebilir: Almanya vivo telefonların satışını yasaklayabilir

Bir yandan Avrupa Birliği’nin katı kuralları bu şirketleri sık boğaz ederken, bir yandan da bu ülkelerdeki satış rakamları, gelişmekte olan ülkelere kıyasla daha düşük kalıyor. Çünkü bildiğiniz gibi Oppo ve OnePlus gibi Çinli telefon üreticilerinin telefonları özellikle gelişmekte olan pazarlarda büyük ilgi görüyor.

İlk açık dünya Star Wars oyunundan beklenen fragman geldi