CHP’de kongre süreci resmen başlıyor

Yayın tarihi: 6 Haziran 2023 Salı 3:02 pm - Güncelleme: 6 Haziran 2023 Salı 9:00 pm

CHP’nin yeni MYK’sı, Kılıçdaroğlu başkanlığında ilk toplantısını yaptı. CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak kongre sürecinin resmen başlatıldığını duyurdu.

A Takımı olarak belirtilen CHP’nin yeni Merkez Yürütme Kurulu (MYK) bugün CHP Genel Merkezi’nde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Saat 13:00’te başlayan toplantıya dair CHP Sözcüsü Faik Öztrak açıklama yaparak “Parti Meclisi toplantımızda yapılan değerlendirmeler ışığında, kongreler sürecinin bugün başlatılmasına ve mevzuattaki asgari süreler dikkate alınarak hızla tamamlanmasına karar verdik” dedi.

Öztrak şu açıklamaları yaptı: “Başta Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı ve Cumhuriyet Halk Partisi olarak çok çalıştık. Her iki seçmenden biri oyunu Kemal Kılıçdaroğlu’na verdi, 25 milyon 504 bin 724 yurttaşımızın oyunu aldık. Ancak istediğimiz sonuca ulaşamadık.

Ama yılgınlığa, umutsuzluğa kapılmadan bize oy veren 25,5 milyon yurttaşımız başta olmak üzere, tüm yurttaşlarımızın hakkına hukukuna sahip çıkacağız. Cumhuriyet Halk Partisi bir asırdır süren, demokrasi, hak, hukuk ve adalet mücadelesine devam edecek.

Kılıçdaroğlu’ndan ‘yeni’ MYK yanıtı! “Toplumun beklentilerini dikkate aldım”

‘YEREL SEÇİMLERE HAZIRLIK’

Tekrarlıyoruz, bugün bizler için Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonraki 8. Gün değil, yerel seçim sürecinin 8. günüdür. Son seçimden bu yana geçen sürede; hem geçen seçimle ilgili özeleştirilerimize devam ediyor hem de yaklaşan yerel seçime hazırlıklarımızı başlatıyoruz.

Tüzüğümüzün bazı maddelerinde değişiklik yapılmasına dönük, örgütümüzün taleplerini dikkate alacak bir komisyonun kurulmasına da karar verdik. Örgütlerimizin yenilenerek, tazelenerek, birlik ve beraberliğimize sahip çıkarak, kırmadan, dökmeden, güçlenerek, partimize yerel yönetim seçimlerinde büyük bir başarı yaşatması için, gereken her türlü çabayı göstereceğiz.”

CHP’nin A Takımı belli oldu

‘KILIÇDAROĞLU İSTİFA ETMEYİ DÜŞÜNÜYOR MU?’ SORUSUNA YANIT

CHP’li Öztrak, “Kılıçdaroğlu istifa etmeyi düşünüyor mu?” sorusuna, “CHP bir çadır partisi değildir. Dünyada eşine az rastlanır bir maziye sahip asırlık partidir. Bu partide kimse tek başına aklıma estiği gibi karar alamaz. Bizi başka partilerle karıştırmayın” yanıtını verirken, Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu görüşmesine dair ise başka alanlarda yetkili isimlerle de görüşmeler yapıldığını ifade etti.

Kongre tarihine dair Öztrak, “Yasal asgari süreler dikkate alınarak bu takvimi en hızlı tamamlayacağız” ifadelerini kullandı. “CHP olarak özeleştiriniz nedir” sorusuna karşılık ise Öztrak, “Özeleştiri ve tespitler süreci devam ediyor. Bunu önümüzdeki dönemde daha detaylı bir açıklama imkanımızı bulacağımızı düşünüyorum” diye konuştu.

YENİ MYK NASIL OLUŞMUŞ, KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

CHP’de yeni MYK dün belirlenmiş üye sayısı 17’den 15’e düşmüştü. Yeni MYK’da beş isim değişmemişti. Kılıçdaroğlu ‘değişim talepleri’ ve yeni MYK ile ilgili Sözcü TV’den İpek Özbey’in sorularına şu yanıtları vermişti:

*Yeni MYK’yı belirlerken neleri dikkate aldınız?

Toplumun beklentilerini dikkate aldım. Yenilenme istiyordu toplum, biz de bunu yaptık.

*Neden tüm teşkilatları kendinize bağladınız?

Bu da bir beklentiydi. Tabii ki kendime bağladım diye her şeyi ben yapmayacağım. Tek başına çalışmayacağım. Bölge bölge çalışacak yetkililerimiz olacak. Örgütün önümüzdeki dönemdeki durumunu bölge bölge ele alacağız.

CHP’den Meclis Başkanlığı kararı! AKP’li Kurtulmuş’a ikinci devre için şartlı destek