Özlem Gürses: İmamoğlu’nun gezisinde parçalı bütçe kullanılmış

Yayın tarihi: 12 Mayıs 2022 Perşembe 9:08 am - Güncelleme: 12 Mayıs 2022 Perşembe 9:48 am

Ekrem İmamoğlu‘nun Karadeniz gezisine katılan gazeteci Özlem Gürses, gezi için parçalı bütçe kullanıldığını anlattı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB( Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Ramazan Bayramı’ndaki Karadeniz gezisi davet edilen gazeteciler ve finansman boyutuyla tartışılmaya devam ediyor.

Karadeniz gezisine katılan gazeteci Özlem Gürses, Youtube kanalında bir gün önceki yayınında gezinin masraflarının parçalı bütçeyle karşılandığını ifade etti.

Gürses finansman konusuna ilişkin 2 gün önceki yayınında şunları söyledi: “Biz bu otobüslerin ve yemeklerin finansının nasıl karşılandığını sorduk. Dedi ki sayın İmamoğlu ve Murat Ongun; içinde bulunduğumuz bu otobüs, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bütün masraflarını karşıladığı başkana tahsisli otobüs. ‘Diğer masraflar nasıl karşılanıyor? Kuru fasulye pilav yedik mesela. Bunun parasını kim ödedi?’ Ekrem Bey dedi ki; ‘Ben Türkiye’nin neresine gidersem gideyim. Benim bir rütbem var, unvanım var. Bu da İBB Başkanı unvanı. Dolayısıyla ben İstanbul’un belediye başkanı olarak bu gezileri yapıyorum. Gezinin bütün finansmanı da büyükşehir belediyesi bütçesinden karşılanıyor.’ ”

Gürses dünkü yayınında ise kendisine bir açıklama yapıldığını belirterek, “Masrafların bir bölümü mesela İmamoğlu’nun kulllandığı otobüs İBB’ye tahsisli bir kamu otobüsü. Ama küçük doblolar vardı bizi bölmüşlerdi VIP deniliyor ya… İşte o araçlar İmamoğlu’nun kendi bireysel kaynaklarıyla finanse edilmiş. En azından açıklama bu yönde” ifadelerini kullandı.

Öte yandan DW Türkçe’den Eray Görgülü’ye konuşan İBB yetkilileri, “Karadeniz turuna götürülen gazetecilerin yol ve otel masrafları belediye bütçesinden mi karşılandı?” sorusunu “Üç günlük gezide hiçbir kamu kaynağı kullanılmamıştır” diye yanıtlamıştı.

İmamoğlu’nun başarılı Karadeniz gezisinde Alçı’ya ilgi yok, tepki vardı!

Abdulkadir Selvi: İmamoğlu davet ederse kabul etmeyeceğim

Erdoğan’ın uçağından inip İmamoğlu’nun otobüsüne bindiler